Izvor: Telegraf.rs
08.01.2020 u 07:39
0

PRVE FOTOGRAFIJE SA MESTA GDE SE SRUŠIO UKRAJINSKI BOING: Spasioci tragaju za telima 176 poginulih!

Svi putnici i članovi posade, ukupno njih 176, poginuli su kada se srušio ukrajinski Boing 737, dva minuta posle poletanju iz Teherana. 

Pojavile su se i prve fotografije sa mesta gde se srušio ukrajinski Boing. Na mestu su spsasioci i ekipe Hitne pomoći koji tragaju za poginulima. Olupina se pretvorila u delove.

Portparol iranske službe za saobraćaj, Kasem Biniaz izjavio je da se avion, koji je poleteo sa međunarodnog aerodroma „Imam Homeini“ u iranskoj prestonici, srušio kada se zapalio jedan od motora.

– Pilot je izgubio kontrolu nad letelicom koja se srušila –  naveo je Biniaz.

Podaci o radarskom letu pokazali su da je avion naglo nestao nakon poletanja sa aerodroma Imam Homeini nakon poletanja nešto posle 6 sati po lokalnom vremenu.

U avionu je bilo ukupno 167 putnika i 9 članova posade.

Pir-Hosein Kolivand, šef iranske službe hitne medicinske pomoći (EMS), potvrdio je  da su svi u avionu poginuli.

Spasilački radnici poslati su na mesto nesreće, ali nisu mogli da priđu bliže zbog vatre. Poslato je 22 vozila hitne pomoći, četiri autobusa i helikopter.

Samo nekoliko sati ranije, iranska vojska ispalila je rakete na američke baze u Iraku, u znak odmazde za ubistvo generala Kasima Sulejmanija. Kao odgovor, američke vazduhoplovne vlasti zatvorile su vazdušni prostor iznad Irana i zalivskog prostora.

Veliki deo regionalnog vazdušnog prostora očišćen je zbog iranskih raketnih udara na američke ciljeve u Iraku.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter