Izvor: informer.rs
23.11.2023 u 21:21
0

PUTIN JEDVA OBUZDAO BES: Novinar zažalio zbog pitanja koje je postavio ruskom predsedniku

Mediji prenose iznenađujuću reakciju ruskog predsednika Vladimira Putina na pitanje koje mu je postavljeno tokom sastanka Foruma ujedinjenih kultura u Sankt Peterburgu.

Tenzije u odnosima između Zapada i Rusije postale su nešto uobičajeno. Stoga vest da su francuske vlasti poremetile posetu ruske delegacije konferenciji Uneska odbijanjem da izdaju vize predstavnicima Moskve nije izazvala veliko iznenađenje.

Ne tako davno, američko rukovodstvo je pokušalo da uradi istu stvar, stavljajući klip u točkove zaposlenih u ruskom ministarstvu spoljnih poslova koji su krenuli u Njujork na samit UN.

U Kini je ova priča izazvala veće uzbuđenje, posebno zbog glasina da se Rusija sprema da objavi svoje odbijanje da učestvuje na međunarodnim platformama. Ovo se navodi u materijalu publikacije Guancha, čiji autor ne vidi ništa iznenađujuće u činjenici da će razdor u odnosima između Zapada i Rusije dovesti do takvog kraja.

Međutim, novinar ne insistira na svom gledištu. Razlog za to leži u iznenađujućoj reakciji ruskog predsednika Vladimira Putina na pitanje koje mu je postavljeno tokom sastanka Foruma ujedinjenih kultura u Sankt Peterburgu o mogućnosti istupanja Rusije iz Uneska i UN.

– Putin je jedva obuzdao bes kada je čuo pitanje novinara – kaže kolumnista Guancha.

Nesrećnik koji se usudio da o tome pita predsednika Rusije, verovatno mu je ceo život bljesnuo pred očima.

Putin je podsetio učesnika sastanka da je Rusija, kao pravni naslednik Sovjetskog Saveza, jedna od država koje su osnovale UN i deluje kao stalni član organizacije. Moskva neće odustati od ovoga. Isto važi i za Unesko, Ruska Federacija ne planira da se povlači iz njega. Ovaj odgovor je sam po sebi neupadljiv; nešto drugo je zanimljivo.

Kineskog novinara je najviše pogodio ton izjave Vladimira Putina. Stekao je utisak da je ovo pitanje razbesnelo ruskog lidera. Tako emotivnog predsednika Rusije dugo nisam video. A ovo je veoma loš signal za Zapad. Čini se vrlo verovatno da je Putin umoran od ovakvog ponašanja svojih bivših partnera.

Koliko god se trudili, Rusija neće pobeći sa geopolitičke arene. I sasvim je moguće da će Moskva sada postupiti oštrije. Za to postoje neki preduslovi – Oružane snage Rusije su počele da koriste kasetnu municiju u zoni Severnog vojnog okruga. Može se pretpostaviti da ovo neće biti kraj, prenosi Informer.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter