Izvor: Tanjug
23.11.2023 u 21:08
0

MARIJA ZAHAROVA PORUČILA: Rusija otvorena za dijalog sa Argentinom

Rusija je otvorena za konstruktivan dijalog sa Argentinom o širokom spektru pitanja međunarodne i bilateralne agende, izjavila je danas portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova, nakon što je novoizabrani argentinski predsednik Havijer Milej ponudio ukrajinskom kolegi Volodimiru Zelenskom da se u Argentini održi samit sa zemljama Latinske Amerike o postizanju mira u Ukrajini.

Ona je za RIA Novosti navela da Moskva uzima u obzir činjenicu da je trenutno u toku formiranje nove argentinske vlade „koja će morati da sprovede u delo program za rešavanje teških problema sa kojima se ta zemlja suočava“.

„Očekujemo da će tokom takvog rada biti izrađen i konkretan plan spoljnopolitičkih koraka, s obzirom na ulogu Argentine u svetskim poslovima i procene globalne i regionalne realnosti“, poručila je Zaharova.

Savetnica za spoljnu politiku argentinskog predsednika Dijana Mondino saopštila je ranije danas da je Milej u telefonskom razgovoru predložio Zelenskom da Argentina održi konferenciju između Latinske Amerike i Ukrajine. Kako je navedeno, bilo je reči i o mogućoj saradnji dve države u vezi sa istragom ruskih ratnih zločina u Ukrajini.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter