Izvor: informer.rs
23.11.2023 u 19:12
0

ŠOKANTAN OBRT! NOVI USLOV ZA PRIMIRJE: Evo šta „Islamski džihad“ sada traži

Islamski džihad će osloboditi ratne zarobljenike u zamenu za palestinske zatvorenike.

Pokret islamski džihad kaže da neće osloboditi vojne taoce sve dok svi palestinski zatvorenici ne budu pušteni iz izraelskih zatvora.

Podsetimo ranije su Izrael i Hamas postigli dogovor oko oslobađanja talaca koji je podrazumevao postepeno puštanje u zamenu za prekid bombardovanja i puštanje palestinskih zatvorenika iz izraelskih zatvora.

U prvoj fazi dogovora, kako je ranije objavljeno, trebalo je biti oslobođeno 50 civilnih talaca koje drži Hamas i druge palestinske frakcije, dok će Izrael prestati sa bombardovanjem Gaze na četiri dana.

Izrael se obavezao da će za svakog oslobođenog taoca, osloboditi troje Palestinaca, verovatno žene i dece koje drže u takozvanom administrativnom pritvoru. Nakon toga dodatni dan primirja će biti moguć za svakih 10 oslobođenih talaca. U prvoj fazi će biti pušteno i 150 zatvorenika uglavnom žena i dece u izraelskim zatvorima. Međutim, izgleda da ipak ništa neće biti od toga, s obzirom na to da „Islamski džihad“ zahteva da se prvo oslobode svi palestinski zatvorenici.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter