Izvor: KURIR
22.03.2024 u 07:41
3

PUTIN MAKRONU SAVETUJE DA GA NE TESTIRA, NEMA VIŠE IGRANJA IGRICA SAD SAMO OŠTRO: „Ne predelažem mu da ISPROBAVA našu spremnost za brutalan odgovor“

Rusija nikome ne bi savetovala da testira njenu spremnost za adekvatan i brutalan odgovor, izjavio je danas zamenik ministra spoljnih poslova Rusije Aleksandar Gruško, komentarišući izjavu francuskog predsednikaEmanuela Makrona o slanju evropskih trupa u Ukrajinu.

Gruško u je u intervjuu za Komsomolsku pravdu rekao da će se rizici od eskalacije ukrajinskog sukoba značajno povećati ako zemlje NATO-a „pokušaju otvoreno da uđu u Ukrajinu pojedinačno ili kao deo koalicije“.

Ranije je Makron rekao da se EU saglasila da stvori „devetu koaliciju za duboke udare“ snabdevajući Ukrajinu raketama srednjeg i dugog dometa.

On je takođe rekao da će Francuska učiniti sve da spreči Rusiju da „pobedi u ovom ratu“.

RUSIJA VIŠE NEMA MILOSTI, VREME ZA NAPLATU JE STIGLO, DRUGI DAN MASOVNOG RAZARANJA UKRAJINE: Hidroelektrana raznesena u milon sitnih parčića

 

Prema njegovim rečima, lideri zapadnih zemalja su razgovarali o mogućnosti slanja trupa u Ukrajinu. Makron je rekao da konsenzus još nije postignut, „ali se ništa ne može isključiti“.

Tokom sastanka sa opozicionim liderima početkom marta, Makron je ponovio da Francuska „nema granica i crvenih linija“ po pitanju pomoći Ukrajini.

Njegove reči oštro su kritikovali brojni NATO partneri, uključujući Nemačku, kao i političke snage u Francuskoj.

Lideri svih političkih partija optužili su Makrona za uvlačenje Pariza u sukob, za neozbiljnost, a takođe su mu zamerili što se o ovim pitanjima nije konsultovao sa parlamentom.

Nemački kancelar Olaf Šolc i ministar odbrane Boris Pistorijus rekli su da Berlin neće slati svoje trupe u Ukrajinu, a Šolc je naglasio da zemlje NATO-a u celini to neće učiniti. On je ponovio i da ne planira da šalje krstareće rakete dugog dometa Taurus dugog u Ukrajinu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

3 thoughts on “PUTIN MAKRONU SAVETUJE DA GA NE TESTIRA, NEMA VIŠE IGRANJA IGRICA SAD SAMO OŠTRO: „Ne predelažem mu da ISPROBAVA našu spremnost za brutalan odgovor“”

  1. ZAPADNIM HIJENAMA NE DOLAZI PAMET,SVAKA EVROPSKA ZEMLJA KOJA SE OSUDI SAMA ILI UZ DRUGE EVROPSKE NATO CLANICE,PO NAGOVORU SAD,DA POKUSA DA UGJE NA TERITORIJU UKRAINE O BILO KAKVIM IZGOVOROM,BIKE DESET PUTA GORE ZBRISANA OD UKRAINE,

    2
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter