Izvor: alo.rs
08.07.2023 u 12:31
0

BRAVO ZA PUTINA! U ovome je Rusija rekorder definitivno!

Rusija je izvezla rekordnu količinu pšenice – 47 miliona tona od 1. jula 2022. godine do 30. juna 2023, rekao je danas ministar poljoprivrede Ruske Federacije Dmitrij Patrušev.

a – čime bi bio postignut još jedan rekord.

„Prema preliminarnim podacima, prošle sezone smo na svetska tržišta isporučili 60 miliona tona žitarica, uključujući oko 47 miliona tona pšenice. Ovo je apsolutni rekord za našu zemlju“, rekao je on.

On je podsetio i da je u planu da se od 1. jula ove godine do 30. juna sledeće Rusija izveze još više – 55 miliona tona žitarica – čime bi bio postignut još jedan rekord.

https://happytv.rs/svet/evo-gde-su-se-uputili-bombarderi-tu-160-i-tu-95ms/588631/

Podsetimo, Rusija je jedan od najvećih svetskih izvoznika pšenice, a titulu nisu uspele da poremete ni mnogobrojne sankcije Zapada, koji je od februara prošle godine uveo pokušao da dovede do problema i na tom planu.

Sporazum o žitu koji je potpisan prošle godine i koji je trebalo da stvori olakšice za izvoz ruskih namirnica iz luka u Crnom moru još nije u potpunosti realizovan. Ispunjava se samo onaj deo koji se odnosi na izvoz ukrajinskih žitarica.

Zbog toga, Rusija vrlo verovatno planira izlazak iz sporazuma u julu ove godine

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter