Izvor: Tanjug
15.09.2022 u 12:41
0

PUTIN: Veliki sporazum između Rusije i Irana u završnoj fazi! Teharan zahvalan Moskvi na podršci u pridruživanju ŠOS! (VIDEO)

Rad na novom velikom sporazumu između Rusije i Irana je u završnoj fazi, a taj dokument označiće prelazak odnosa dve zemlje na nivo strateškog partnerstva, izjavio je danas ruski predsednik Vladimir Putin na sastanku sa iranskim kolegom Ibrahimom Raisijem na marginama samita Šangajsek organizacije za saradnju (ŠOS) u Samarkandu.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Putin je najavio i da će sledeće nedelje u Iran otputovati ruska poslovna delegacija u kojoj cće biti predstavnici oko 80 kompanija, prenosi RIA Novosti.

Dodao je da se odnosi između Rusije i Irana se razvijaju na svim poljima i istakao da je trgovinski promet prošle godine povećan za 81 odsto, a u prvih pet meseci ove godine za još 30 odsto.

Putin stigao u Samarkand na samit Šangajske organizacije za saradnju!

Putin je podsetio da je u avgustu sa kosmodroma Bajkonur u Kazahstanu lansiran satelit Hajam za daljinsko ispitivanje Zemlje, izgrađen u Rusiji po nalogu Irana.

Raisi je zahvalio Moskvi na podršci Teheranu u pridruživanju ŠOS.

On je istakao da Iran ozbiljno razmišlja o razvoju bilateralnih odnosa, koji su strateške prirode.

„Saradnja se može razvijati u političkoj, trgovinskoj i ekonomskoj sferi, kao i u oblasti svemira“, rekao je Raisi.



*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter