Izvor: Tanjug
20.07.2023 u 08:05
0

PUTINOV ULTIMATUM: „VRAĆAMO se DOGOVORU O ŽITU ako ZAPAD ispuni sledeće – DOSTA JE RUSIJA TRPELA AROGANCIJU I BEZOBRAZLUK“

Rusija je spremna da se odmah vrati dogovoru o izvozu žitarica iz crnomorskih luka ukoliko se ispune svi prethodno dogovoreni uslovi za rusko učešće u toj inicijativi i povrati "prvobitna humanitarna suština" dogovora, poručio je danas ruski predsednik Vladimir Putin na sastanku sa zvaničnicima Vlade Ruske Federacije.

Prema njegovim rečima, zapadne zemlje su u potpunosti izokrenule suštinu ovog sporazuma, što je dovelo do generisanja profita za evropske kompanije i gubitaka za ruske kompanije i proizvođače, prenosi TASS.

Rusija je više puta produžavala sporazum o žitu, pokazujući čudesnu izdržljivost, strpljenje i toleranciju, ali niko nije hteo da ispuni bilo kakve obaveze prema našoj zemlji – rekao je Putin i naglasio da je Rusija morala da se nosi sa „arogancijom i bezobrazlukom“ kao i sa „obećanjima i praznim pričama“ Zapada.

Nakon maestralnog drona Lancet, RUSI predstavili „Izdelie 53“: Kamikaza nove generacije RAZARA SVE

Zapad je učinio sve što je mogao da poremeti dogovor, a sada zapadne zemlje praktično lažu ceo svet i tvrde da je Rusija navodno kriva za narušavanje ovog sporazuma – rekao je ruski predsednik. Putin je istakao da je osoblje UN iskreno nastojalo da se ispune sve obaveze Zapada, ali da u tome nije uspelo.

Prema njegovim rečima, dogovor o žitu doveo je do direktnih gubitaka za ruske poljoprivrednike. Putin je predočio da su se i ruski proizvođači đubriva takođe suočili sa sličnim problemom.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter