Izvor: BSCH HAPPY/RT BALKAN
15.07.2023 u 17:42
0

ZAHAROVA NE OČEKUJE REKACIJU „SVETA“: Priprema atentata pokazatelj terorističke prirode Kijeva

Teroristički akti ukrajine prema ruskim novinarima i publicistima otpočeli su u avgustu 2022. ubistvom Darje Dugine

Portparol Ministarstva spoljnih poslova Ruske Federacije, Marija Zaharova, ukazuje da je priprema atentata na glavnu urednicu medijske grupe „Rasija sivodnja“ i RT Margaritu Simonjan pokazatelj terorističke prirode Kijeva, te da od licemernog „sveta“ ne očekuju reakciju.

Prema navodima FSB-a, osim Simonjan, meta je bila i ruska novinarka i političarka Ksenija Sobčak. Kako je Zaharova navela ovo je „još jedan pokušaj terorističkog napada na Ruse koji je organizovao kijevski režim pod brižnim patronatom zapadnih kustosa“ „Trenutno, agencije za sprovođenje zakona istražuju sve detalje“, navela je ocenjujući da su profesionalne aktivnosti Simonjan i Sobček razlog za neuspešni pokušaj ubistva.

Istakla je da Simonjan redovno dobija pretnje i nalazi se na raznim spiskovima. „Ovo nije prvi put da je sprečen atentat ukrajinskih specijalnih službi na nju. Sve što se dešava još jednom pokazuje terorističku prirodu režima Vladimira Zelenskog, koji je odgovoran za čitav niz terorističkih napada“, ukazala je portparolka Ministarstva inostranih poslova, nabrajajući terorističke akte u kijevskoj režiji:

U avgustu 2022. godine diverzanti kijevskog režima obračunali su se sa ruskim novinarom Darjom Aleksandrovnom Duginom;
U martu 2023. godine su pokušali da ubiju osnivača TV kanala Cargrad Konstantina Valerjeviča Malofejeva;
U aprilu 2023. godine ubili su vojnog komentatora Maksima Jurjeviča Fomina poznatog kao Vladlen Tatarski;
U maju 2023, pisac, publicista i javna ličnost Jevgenij Nikolajevič Prilepin teško je povređen.

FSB SPREČILA ATENTAT NA UREDNICU „RAŠA TUDEJ“: Glava ucenjena na MILION I PO RUBLJI, NEONACISTI „PARAGRAF 88“ OKRIVLJENI

Iz MIP-a Rusije istakli su i da ne očekuju reakciju međunarodne zajednice povodom ukrajinskog pokušaja da likvidira Simonjan i Sobček. „Malo je verovatno da ćemo čekati reakciju relevantnih međunarodnih organizacija. Patološko licemerje je dugo bila politička tradicija na Zapadu“, zaključila je Zaharova.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter