Izvor: Telegraf
12.06.2022 u 09:26
0

REKORDNA CENA GORIVA U SAD: Prvi put u istoriji zabeležen ovakav rast

Prvi put ikada, galon (oko 3,7 litara) običnog goriva u SAD sada – u proseku – košta 5 dolara.

Ipak, ova vest teško da iznenađuje, piše CNN, budući da je rast cena u ovom pogledu na snazi već neko vreme. Cene goriva u Americi su u stalnom porastu poslednjih osam nedelja, a ova potonja prekretnica označava 15. dan zaredom kada je očitavanje organizacije AAA (eng. American Automobile Association) dostiglo rekordnu cenu.

To je ujedno i 32. put u poslednja 33 dana.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

U Poljskoj masovne blokade benzinskih pumpi zbog poskupljenja goriva

Državni prosek je iznosio 4,07 dolara po galonu, kada su krenula ovakva poskupljenja, 15. aprila. Trenutno očitavanje cena iz predstavlja povećanje od 23% za manje od dva meseca, a rastuće cene benzina nisu samo „okidač“ za glavobolju vozača na pumpama, već mnogo više od toga.

One su glavni faktor i u cenama koje potrošači plaćaju za čitav niz dobara i usluga koje rastu najbržim tempom u poslednjih 40 godina, navodi se u vladinom izveštaju o inflaciji, od petka. Inflacija je izazvala rekordno nizak nivo poverenja potrošača, prema istraživanju Univerziteta u Mičigenu.

Podaci pokazuju da je već u petak, 10. juna, 32% benzinskih stanica širom zemlje (maltene jedna na svake tri) – naplaćivalo više od 5 dolara po galonu, a oko 10% pumpi naplaćuje više od 5,75 dolara po galonu. Prosek u celoj zemlji bio je 5 dolara.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter