Izvor: Sputnik Srbija
16.06.2022 u 18:39
0

RUSIJA APELUJE NA TURSKU: Odustanite od operacije u Siriji! To može dovesti do eskalacije, pa i oružane konfrontacije!

Moskva je apelovala na Ankaru da odustane od ideje sprovođenja operacije na severu Sirije, izjavio je specijalni predstavnik predsednika Rusije za Siriju Aleksandar Lavrentjev.

„Odluka o sprovođenju (operacije) još nije konačno doneta, stoga smo apelovali i apelujemo na naše turske partnere kako bi se uzdržali od vojnih operacija na teritoriji Sirije. Otvoreno smo rekli našim turskim prijateljima da to može da dovede do dalje eskalacije situacije, uključujući i oružanu konfrontaciju. To može da podstakne separatistička osećanja takozvane autonomne administracije severoistočne Sirije, za šta nisu zainteresovane ni Turska, ni Rusija, ni Irak, ni Iran“, rekao je Lavrentjev nakon međunarodnog sastanka o Siriji u „astanskom formatu“.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

ŠEF NATO OPTIMISTIČAN: Postigli smo značajan progres, jačaćemo istočno krilo

On je istakao da Moskva i dalje smatra da je moguće da se pronađu drugi načini za rešavanje postojećih problema, uključujući prekid granatiranja, između ostalog i teritorije Turske, što Rusija osuđuje.

Po njegovim rečima, novom vojnom operacijom na severu Sirije Turska neće u potpunosti rešiti probleme svoje nacionalne bezbednosti.

Problemi nacionalne bezbednosti Turske mogu se rešiti, čini mi se, samo ukoliko sirijske vladine snage preuzmu potpunu kontrolu nad granicama teritorije. Nažalost, to trenutno ne vidimo, tamo su zasad uglavnom kurdske jedinice samoodbrane“, rekao je on.

Ranije su mediji preneli da je predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan najavio novu antiterorističku operaciju na severu Sirije.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter