Izvor: Sputnik Srbija
15.08.2022 u 15:37
0

Rusija oduzela dozvole preduzećima u Češkoj i Bugarskoj da vrše popravke ukrajinskih helikoptera „Mi“

Rusija je oduzela dozvole preduzećima u Češkoj i Bugarskoj da vrše popravke ukrajinskih helikoptera Mi, izjavio je za medije Dmitrij Šugajev, direktor Federalne službe za vojno-tehničku saradnju Rusije tokom foruma „Vojska-2022“.

„Svim državama koje su najavile da će predati sovjetsku vojnu tehniku režimu u Kijevu poslate su zvanične note u kojima se kaže da je to neprihvatljivo. Jednom broju preduzeća koja se nalaze u Bugarskoj i Češkoj oduzete su licence da mogu da vrše remont helikoptera tipa Mi“, rekao je on.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

RUSIJA VISOKO CENI SVOJE SAVEZNIKE: „To su države koje se ne povijaju pod takozvanim hegemonom! Njihovi lideri ispoljavaju pravi muški karakter i ne povijaju se“

Prema rečima Šugajeva, Rusija je takođe obustavila isporuke rezervnih delova i komponenti za avijaciju i drugu opremu ruske/sovjetske proizvodnje koja se nalazi u neprijateljskim zemljama.

On se osvrnuo i na predaju Ukrajini helikoptera Mi-17B5 koji su ranije trebalo da budu isporučeni Avganistanu.

„U aktuelnoj političkoj situaciji u svetu, u kontekstu ruske specijalne vojne operacije, suočeni smo sa slučajevima neispunjavanja svojih obaveza od strane jednog broja zemalja u vezi sa ilegalnim reeksportom ruskog (sovjetskog) naoružanja u Ukrajinu. Eklatantan primer je ilegalna isporuka Sjedinjenih Država Ukrajini, suprotno svim normama međunarodnog prava u oblasti kontrole konvencionalnog naoružanja, helikoptera ruske proizvodnje koji su ranije isporučivani Avganistanu“, rekao je on.

Prema rečima Šugajeva, portfolio izvoznih narudžbina ruskog naoružanja dostigao je 57 milijardi dolara, samo ove godine su zaključeni ugovori u vrednosti od 16 milijardi dolara.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter