Izvor: Sputnik Srbija
15.08.2022 u 13:16
0

Ruska avijacija likvidirala više od 100 plaćenika iz Poljske i Nemačke

Ruska avijacija je visokopreciznim napadom likvidirala više od 100, a ranila više od 50 plaćenika iz Poljske i Nemačke koji su se borili na strani ukrajinskih snaga, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Ruska avijacija je, takođe, likvidirala više od 160 pripadnika 105. i 107. bataljona 63. mehanizovane brigade Oružanih snaga Ukrajine u naseljima Belgorka i Lozovo u Hersonskoj oblasti.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

U pravcu Soledara likvidirano je više od 50 pripadnika 15. bataljona 58. motorizovano-pešadijske brigade ukrajinske vojske, a uništena je i vojna tehnika, navedeno je u Ministarstvu odbrane.

U oblasti železničke stanice Apostolovo i Sineljnikovo Dnjepropetrovske oblasti visokopreciznim raketama vazdušnog baziranja onsesposobljene su dve vučne električne podstanice.

ZAJEDNIČKIM SNAGAMA NARODNE MILICIJE DNR I RUSIJE PROBIJENA UKRAJINSKA LINIJA ODBRANE KOD NASELJA UGLJEDAR

U oblasti naselja Marjinka Donjecke Narodne Republike artiljerijskim napadom ruske vojske na pozicije 66. mehanizovane brigade Oružanih snaga Ukrajine likvidirano je više od 70 pripadnika trećeg bataljona, dok je u blizini naselja Ugljedar, Vodjano i Dobrovolje u Donjeckoj Narodnoj Republici napadima visokopreciznim oružjem likvidirano više od 260 ukrajinskih nacionalista.

U protekla 24 sata pogođeni su upravljački punktovi 112. brigade teritorijalne odbrane u oblasti Artjomovska, 60. pešadijske brigade u oblasti Oskorovka u Hersonskoj oblasti, kao i položaji vojske, naoružanja i vojne tehnike nacionalističkih bataljona u blizini naselja Merefa u Harkovskoj oblasti, Konstantinovka u Donjeckoj Narodnoj Republici, u gradu Nikolajevu i Velikomihajlovki u Dnjepropetrovskoj oblasti.

Uništeno je skladište raketno-artiljerijskog naoružanja u blizini Zajčevska u Nikolajevskoj oblasti, tri skladišta u oblasti naselja Kramatorska i Konstantinovke u Donjeckoj Narodnoj Republici, kao i dva skladišta goriva za vojnu tehniku u oblasti Čugujeva i Kovjage u Harkovskoj oblasti.

Uništeni su i vod ukrajinskog artiljerijskog oruža „msta-B“ u oblasti Majorska u Donjeckoj Narodnoj Republici, tri voda višecevnih raketnih bacača „grad“ u naseljima Zvanovka, Soledar i Zajcevo, kao i četiri artiljerijska voda „hijacint-B“ i tri voda haubica D-30 na vatrenim položajima u oblastima naselja Seversk, Artjomovsk, Pantelejmonovka, Georgijevka, Novosjolka i Krestišče u DNR i Novoaleksandrovka u Hersonskoj oblasti.

Ruska protivvazdušna odbrana je u protekla 24 sata oborila tri ukrajinska drona u naseljima Marjinka u DNR, Černovo u Hersonskoj oblasti i Udi u Harkovskoj oblasti. Presretnuta su i dva projektila ispaljena iz višecevnih raketnih bacača u oblasti Novotrojickog u Donjeckoj Narodnoj Republici.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter