Izvor: BSC happy portal
22.02.2023 u 15:54
0

RUSKA DUMA JEDNOGLASNO USVOJILA ODLUKU: Tiče se Sporazuma o smanjenju strateškog naoružanja!

U dokumentu se navodi da zakon stupa na snagu danom zvaničnog objavljivanja.

Ruska državna Duma je jednoglasno usvojila predsednički predlog zakona o suspenziji učešća Rusije u Sporazumu o smanjenju strateškog naoružanja.

RUSKA DUMA TRAŽI PROMENU: „Institucije Saveta Evrope su trule do srži, neophodno je razmisliti o osnivanju nove međunarodne organizacije“

U dokumentu se navodi da zakon stupa na snagu danom zvaničnog objavljivanja. Odluku o nastavku učešća Rusije u sporazumu doneće predsednik. Očekuje se da će Savet Federacije razmatrati predlog zakona danas popodne.

Kina poziva SAD da preduzmu prve korake za oživljavanje Novog START-a Dan ranije Vladimir Putin je u poruci Saveznoj skupštini rekao da Rusija, kao odgovor na američke ultimatume, suspenduje učešće u Sporazumu o smanjenju strateškog naoružanja, ali ne istupa iz njega.

Predsednik je napomenuo da je pre povratka na diskusiju neophodno razumeti kako uzeti u obzir kombinovani strateški arsenal NATO-a , uključujući Francusku i Ujedinjeno Kraljevstvo.

Kako je objasnio zamenik ministra spoljnih poslova Sergej Rjabkov , obustavljena je svaka razmena informacija, svi elementi sporazuma koji se odnose na verifikaciju. Rusija i SAD su 2010. godine potpisale Ugovor o merama za dalje smanjenje i ograničenje strateškog ofanzivnog naoružanja.

Dokument je predviđao da do februara 2018. arsenali svake zemlje ne bi trebalo da pređu 700 raspoređenih interkontinentalnih balističkih projektila, uključujući podmornice i teške bombardere, 800 raspoređenih i neraspoređenih lansera i 1.550 bojevih glava. Do datuma kontrole, Rusija je u potpunosti ispunila svoje obaveze o smanjenju naoružanja.

Postizanje dogovorenih nivoa najavile su i SAD, ali je Vašington dostigao postavljene pokazatelje, između ostalog, i zbog nelegitimnog jednostranog isključivanja nekog naoružanja iz ofseta.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter