Izvor: BSC HAPPY
16.02.2023 u 17:32
0

RUSKA DUMA TRAŽI PROMENU: „Institucije Saveta Evrope su trule do srži, neophodno je razmisliti o osnivanju nove međunarodne organizacije“

Institucije Saveta Evrope su istrulele do srži i više nisu u stanju da ujedine njegove članice, zato je neophodno razmisliti o osnivanju nove međunarodne organizacije na njeno mesto, izjavio je predsednik ruske Državne dume Vjačeslav Volodin danas na sednici Dume.

Institucije Saveta Evrope su istrulele do srži i više nisu u stanju da ujedine njegove članice, pa je neophodno razmisliti o osnivanju nove međunarodne organizacije na njeno mesto, izjavio je predsednik ruske Državne dume Vjačeslav Volodin danas na sednici Dume.

– Institucije Saveta Evrope su trule do srži, a današnje vrednosti ne mogu više da ujedine njegove članice. Zato moramo razmišljati o stvaranju nove organizacije, i učiniti sve da to ostvarimo, kako bi principi koje primenjujemo , štiti i unapređuje u međunarodnim odnosima – uzajamno poštovanje, odsustvo dvostrukih standarda, nemešanje u suverene poslove drugih država, poštovanje kulture, tradicije, istorije i jezika – bili bi stavljeni u temelj rada i postojanja ove nove organizacije, rekao je Volodin.

Ruska duma usvojila zakon o raskidu sporazuma Saveta Evrope!

Predsednica donjeg doma je napomenula da je Savet Evrope osnovan 1949. godine, kada je svet bio „multipolaran“, a sve međunarodne institucije delovale su „na principima međusobnog poštovanja“.

– Šta se tada desilo? Nakon raspada Sovjetskog Saveza, svet je postao jednopolaran, a sve ove unutrašnje institucije, stvorene ranije, počele su postepeno da propadaju. Jer, ono što rade u većini slučajeva služe interesima jedne zemlje – SAD, naglasio je Volodin.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter