Izvor: Informer
07.05.2022 u 17:11
0

Ruska vojska održava probu za Paradu pobede u Moskvi (VIDEO)

Pripreme za paradu povodom Dana pobede u Moskvi koja se održava 9. maja privode se kraju.

Generalna proba Parade pobede koja je posvećena 77. godišnjici Pobede u Velikom otadžbinskom ratu održana je u subotu u Moskvi, dok se pravi spektakl očekuje, u ponedeljak 9. maja.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da je u probi učestvovalo 11.000 vojnika, 131 jedinica savremene vojne tehnike, kao i 77 aviona i helikoptera. 

Crvenim trgom u vojnim vozilima prošla je i paradna jedinica učesnika vojne intervencije u Ukrajini, koju Moskva naziva „specijalna vojna operacija“. 

Takođe, osam aviona MiG-29SMT napravilo je u vazduhu slovo „Z“, koje ruske snage u Ukrajini koriste kao znak raspoznavanja.

To slovo je za Moskvu postalo jedan od simbola rata u Ukrajini.

Putin je više puta uporedio svoj rat u Ukrajini sa borbom Sovjetskog Saveza protiv nacista, predstavljajući rusku invaziju na Ukrajinu kao bitku za zaštitu Rusa od progona nacista.

Ukrajina i zemlje okupljene oko NATO saveza dbacuju te tvrdnje i kažu da ruski lider vodi ničim izazvan agresorski rat, piše Rojters.

STIGAO SNAŽAN ODGOVOR IZ Moskve: Napad na ruske novinare u Berlinu posledica zapadne hajke na ruske medije!

Podsetimo, zvaničnici okupljeni oko NATO alijanse su spekulisali da bi Putin mogao da iskoristi Paradu pobede devetog maja da najavi eskalaciju vojne akcije, možda direktnu objavu rata.

Kremlj je odbacio te sugestije, opisujući ih kao „besmislice“. 

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter