Izvor: HAPPY BSC
03.01.2023 u 13:48
0

RUSKE TRUPE LIKVIDIRALE VIŠE OD 130 STRANIH PLAĆENIKA! Novi brifing ruske vojske o stanju na frontu

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da su oružane snage Rusije visoko preciznim napadima na položaje jedinica iz "legije stranaca“ u području Masljakovske i Kramatorska u DNR likvidirale više od 130 stranih plaćenika. 

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da su oružane snage Rusije visoko preciznim napadima na položaje jedinica iz „legije stranaca“ u području Masljakovske i Kramatorska u DNR likvidirale više od 130 stranih plaćenika.

Ruske raketne snage, artiljerija i avijacija uništile su u području železničke stanice Družkovka u DNR dva lansera višecevnih raketnih bacača američke proizvodnje „hajmars“, četiri borbena vozila višecevnih raketnih bacača RM-70 „vampir” češke proizvodnje, preko 800 raketa za višecevne raketne bacače, šest vojnih vozila, a likvidirano je do 120 ukrajinskih vojnika.

GENERAL KONAŠENKOV SAOPŠTAVA: Uništeno ukrajinsko artiljerijsko naoružanje i vojna postrojenja

U području Kramatorska u DNR ruska vojska je uništila dva višecevna raketna bacača „hajmars“ američke proizvodnje iz kojih su ukrajinske snage gađale naseljena mesta u DNR, dok je u pravcu Kupjanska u Harkovskoj oblasti likvidirano je preko 40 ukrajinskih vojnika, kao i dve diverzantske izviđačke grupe protivnika, a u pravcu Krasnog Limana u DNR ruska vojska je izvela napade na četiri protivnička jurišna odreda. Tom prilikom ukrajinske snage su izgubile preko 120 ranjenih i poginulih vojnika.

Oružane snage Rusije nastavile su ofanzivu u pravcu Donjecka. U području mesta Krasno, Petrovsko, Neveljsko, Georgijevka i Pobeda u DNR likvidirano je do 90 ukrajinskih vojnika kao i 14 jedinica vojne tehnike, dok je u pravcu Južno-Donjeck likvidirano je preko 30 ukrajinskih vojnika.

U području mesta Gulajpolje i Červono u Zaporoškoj oblasti uništena su četiri ukrajinska skladišta artiljerijske municije i vojne opreme.

Ruska PVO je u toku proteklog dana oborila 13 ukrajinskih bespilotnih letelica i devet projektila ispaljenih iz višecevnih raketnih bacača „hajmars“.

U području mesta Tjaginka u Hersonskoj oblasti uništeno je skladište naoružanja i vojne tehnike ukrajinske vojske.

Ruske snage su tokom kontrabaterijske borbe uništile u DNR i LNR tri ukrajinska artiljerijska sistema M-777 američke proizvodnje.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter