Izvor: Sputnjik
06.07.2022 u 08:15
0

RUSKI HAKERI OBJAVILI PODATKE O UKRAJINSKIM OBAVEŠTAJCIMA PA UPOZORILI: „Ovo je prvi materijal u nizu!“

Hakerska grupa RaHDit („Zli ruski hakeri“) objavila je na sajtu „Nemezida“ podatke hiljadu zaposlenih u Glavnoj obaveštajnoj upravi (GUR) Ministarstva odbrane Ukrajine.

NAJVEĆA KRAĐA PODATAKA U ISTORIJI?! Hakeri tvrde da su dobili mnoštvo informacija o milijardu Kineza

Kako se navodi u propratnom komentaru, nedostaci u zaštiti mreže Centralne uprave GUR u Kijevu, kao i metode za analizu velikih podataka prema karakterističnim modelima ponašanja korisnika, pomogli su da se formira baza podataka.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Grupa precizira da je ovo prvi materijal u nizu publikacija.

Među otkrivenim obaveštajcima su i predstavnici ambasada u Rusiji, Indiji, Austriji, Vijetnamu, Južnoj Africi, Italiji, Turskoj i Iranu. Na spisku su i podaci o pokroviteljima vojnih obaveštajaca u Poljskoj, Mađarskoj, Bugarskoj i Slovačkoj, instruktorima za diverzije i predstavnicima specijalnih snaga za vođenje tajnih i vojnih obaveštajnih službi.

Od početka specijalne operacije u Ukrajini, ovo je najveće curenje ukrajinskih obaveštajnih podataka.

U junu je ova hakerska grupa objavila podatke o 700 zaposlenih u Službi bezbednosti Ukrajine. Na početku specijalne operacije, ona je istovremeno hakovala svih 755 veb sajtova ukrajinske vlade, a hakerskim napadima bili su izloženi i sajtovi lokalnih vlasti širom zemlje.

Na portalu hakerske grupe „NemeZida“ objavljene su informacije o više od 11 hiljada pristalica neonacističkih formacija Ukrajine.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter