Izvor: Tanjug
23.06.2022 u 11:11
0

SAD ĆE MORATI DA ISPLATI VIŠE OD ČETIRI MILIJARDE DOLARA: Sud naložio isplatu porodicama iranskih nuklearnih naučnika ubijenih u američkim napadima

Iranski sud je naložio vladi Sjedinjenih Američkih Država da isplati više od četiri milijarde dolara porodicama iranskih nuklearnih naučnika, koji su ubijeni u ciljanim napadima poslednjih godina, javili su danas iranski državni mediji.

Porodice trojice nuklearnih naučnika koji su ubijeni u ciljanim ubistvima, zajedno sa jednim nuklearnim naučnikom ranjenim u napadu, podnele su tužbu sudu u Teheranu, a sud je naložio da SAD plate 4,3 milijarde dolara ukupne odštete, prenosi Rojters, pozivajući se na iransku agenciju IRNA.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Britanska agencija ocenjuje da je nejasno kako bi odluka iranskog suda mogla biti sprovedena, budući da na teritoriji Islamske Republike nema američke imovine koja bi mogla biti konfiskovana, a samu presudu karakteriše kao sredstvo kojim se dodatno podiže tenzija između Irana i Zapada u jeku nesuglasica zbog iranskog nuklearnog programa.

PREMIEJRKA ESTONIJE: Jedina stvar koju Putin čuje od ovoga je – mogu ja ovo, jer neće uslediti kazna! Zapad ne bi trebalo da potcenjuje ruske snage!

Sudski ogranak koji je zadužen za razmatranje iranskih tužbi protiv SAD, uputio je pozive za 37 bivših američkih zvaničnika, uključujući bivše predsednike Baraka Obamu i Donalda Trampa, kao i bivšeg državnog sekretara Majka Pompea, bivšeg izaslanika SAD za Iran Brajana Huka i bivšeg ministra odbrane Eštona Kartera, navodi Rojters.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter