Izvor: Tanjug
30.12.2022 u 21:00
0

SAD ZABRINUTE, STARHUJU ZBOG JAKIH VEZA KINE I RUSIJE: Da li će ih ovaj MOĆNI duo pokoriti?

SAD su zabrinute zbog jačanja veza Kine sa Rusijom u vreme dok Moskva nastavlja sa napadom na Ukrajinu, saopštio je danas Stejt department, nakon što su ruski predsednik Vladimir Putin i kineski predsednik Si Đinping održali video sastanak.

– Peking tvrdi da je neutralan, ali njihovo ponašanje jasno pokazuje da i dalje radi na bliskim vezama sa Rusijom“, izjavio je portparol Stejt departmenta i dodao da Vašington budno motri na aktivnosti Kine, prenose mediji.

U razgovoru sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, kineski lider Si Đinping rekao je da “kinesko-rusko sveobuhvatno partnerstvo i strateška interakcija pokazuju otpornost“, i dodao da je s Putinom više puta razgovarao 2022. godine i da su u bliskom strateškom kontaktu.

PUTIN ISTAKAO: „Predsedavanje Indije Grupom G20 doprineće jačanju stabilnosti u svetu“

Ruski predsednik je rekao da je rusko-kineska saradnja u oblasti trgovine dostigla rekordne nivoe „uprkos zapadnim sankcijama Rusiji i uceni“ i da te dve zemlje dele iste poglede na situaciju u svetu.

– Uprkos nepovoljnim spoljašnjim uslovima, nelegitimnim merama i direktnim ucenama određenih zapadnih zemalja, Rusija i Kina su uspele da ostvare visoke brojke u međusobnoj trgovini. Trgovinski promet porastao je za oko 25 odsto, rekao je Putin tokom video razgovora sa kineskim kolegom Si Đinpingom, prenose mediji.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Govoreći o „dosad neviđenom pritisku i provokacijama Zapada“, Putin je naglasio da Rusija i Kina brane svoje pozicije dok štite interese svojih naroda i svih koji zagovaraju demokratski poredak u svetu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter