Izvor: Tanjug
31.12.2022 u 07:50
0

TURSKA DONELA NOVU ODLUKU: Povlače svoje trupe iz severne Sirije

Ruski, sirijski i turski ministri odbrane sastali u Moskvi, a glavna tema je bila rešavanje sirijske krize

Turska je pristala da povuče svoje trupe iz severne Sirije posle razgovora ministara odbrane Rusije, Sirije i Turske.

Bahreinski lsit Al Vatan prenosi, pozivajući se na neimenovane izvore, da su se učesnici sastanka složili da su kurdske jedinice povezane sa Radničkom partijom Kurdistana “agenti SAD i Izraela i predstavljaju najveću pretnju Siriji i Turskoj“.

RUSIJA I TURSKA ZAPOČINJU RADOVE NA ČVORIŠTU PRIRODNOG GASA: Cilj je obezbediti transparentne i fer cene

Pored toga, tema razgovora bila je i implementaciji sporazuma o otvaranju strateškog autoputa M4, koji povezuje zapadne i istočne regione Sirije, prenosi novinska agencija TASS.

Rusko ministarstvo odbrane saopštilo je ranije ove sedmice da su se ruski, sirijski i turski ministri odbrane sastali u glavnom gradu Rusije kako bi razgovarali o načinima rešavanja sirijske krize, problemu izbeglica i zajedničkim naporima u borbi protiv ekstremističkih grupa u Siriji.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter