Izvor: BSC Happy
01.04.2024 u 07:34
2

ŠOK! ERDOGAN DOŽIVEO PORAZ NA IZBORIMA: Opozicija vodi u velikim gradovima

Ekrem Imamoglu, aktuelni gradonačelnik Istanbula i kandidat glavne turske opozicione stranke Republikanske narodne partije (CHP), proglasio je sinoć pobedu na izborima za gradonačelnika u najvećem gradu u Turskoj.

Imamoglu je rekao da vodi na lokalnim izborima u Istanbulu sa više od milion glasova podrške nakon što je prebrojano 96 odsto glasačkih listića, preneo je Rojters.

On je ranije izjavio da na osnovu podataka koje su prikupili, može da kaže da su građani zaista pokazali naklonost i poverenje u njih i dodao da ih trenutna slika veoma raduje.

Prethodno je aktuelni gradonačelnik Ankare, takođe kandidat CHP, Mansur Javas proglasio pobedu na izborima samo tri sata nakon zatvaranja biračkih mesta na osnovu početnih rezultata, koji su pokazali da vodi u odnosu na rivala iz vladajuće AKP za skoro 20 odsto.

Turska agencija Anadolija objavila je i delimične zvanične izveštaje koji pokazuju da glavna opoziciona stranka vodi u velikim gradovima kao što su Izmir, Bursa, Antalija i Adana.

Prema delimičnim rezultatima, CHP vodi u celoj zemlji sa skoro 39 odsto glasova, prvi put u poslednjih 35 godina.

Turski građani danas su birali gradonačelnike, načelnike okruga i druge lokalne zvaničnike koji će obavljati funkcije u narednih pet godina.

Erdogan: Ovo nije kraj, već prekretnica

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan poručio je večeras da lokalni izbori na kojima je njegova Stranka pravde i razvoja izgubila, između ostalog, u Ankari i Istanbulu nisu kraj, već „prekretnica“.

– Lokalni izbori 31. marta završeni su na način koji je dostojan naše demokratije. Nije bilo incidenata koji bi bacio senku na izbornu atmosferu. Turska demokratija je još jednom dokazala svoju zrelost – rekao je Erdogan pristalicama u Ankari, prenosi turski list „Sabah“.

On je naveo da se volja nacije manifestuje na biračkim listićima, te da je nacija prenela svoju poruku političarima.

– Ovaj 31. mart nije kraj, već prekretnica. Naša nacija je prenela svoje poruke političarima. Pobednik ovih izbora je naša demokratija i nacionalna volja – rekao je Erdogan.

Dodao je da se nada da će rezultati izbora „biti od koristi“ za Tursku, njen narod i njene gradove i sela.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

2 thoughts on “ŠOK! ERDOGAN DOŽIVEO PORAZ NA IZBORIMA: Opozicija vodi u velikim gradovima”

  1. Uvek sam imala dilemu da li su glasači iz unutrašnjosti pametniji u odnosu na takozvane gradske glasače . Mislim da je glasač iz unutrašnjosti sa više životnog iskustva i sa više iskrenijeg pogleda na opštu stvar .

    0
    0
    Odgovori
  2. Gospodine Erdogane ne shvataju ali možda ako se ovako nastavi jednog dana i shvate šta mogu izgubiti u ovim političkim teškim vremenima a pogotovu Turska .
    Nije sve u tome da glasač misli samo na sopstvenu korist, što je bilo važno nekada u mirna vremena ali sada prvo treba misliti kako da ti ne rasparčaju državu Tursku a bez Erdogana to bi bilo veoma lako . Muslimani držite sa Pravoslavaca , mislim da vam oni jedini ne žele zlo pod uslovom da im vi ne činite zlo .

    0
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter