Izvor: BSC happy portal
01.04.2024 u 07:45
0

VELIKA IZDAJA RUSIJE! Ova zemlja povukla RADIKALAN POTEZ, izjava zvaničnika sve ŠOKIRALA

Jermenija smatra SAD i Evropu svojim glavnim partnerima, ali to ne znači zaokret u spoljnoj politici, rekao je ministar spoljnih poslova Republike Ararat Mirzojan u intervjuu za TV kanal TN.

– Imamo demokratiju i želimo da ojačamo demokratske institucije. Vidimo da su nam SAD i Evropska unija glavni partneri. Sada produbljujemo ekonomske i političke odnose sa Briselom i Vašingtonom – rekao je.

Međutim, diplomata je napomenuo da se to ne može nazvati „preokretom“. Jerevan pokušava da obezbedi bezbednost i razvoj zemlje, a na Zapadu „postoje dobri partneri za to“.

Mirzojan je takođe naglasio da pitanje ulaska Jermenije u NATO nije na dnevnom redu.

– Učestvujemo u mirovnim operacijama u Avganistanu, pojačali smo prisustvo na Kosovu i Metohiji, to je vid saradnje – objasnio je ministar spoljnih poslova.

Jermenija u poslednje vreme smanjuje svoje učešće u organizacijama u bivšem SSSR-u. U novembru pošle godine, premijer Nikol Pašinjan je odbio da učestvuje na samitu ODKB u Minsku.

Osim toga, političar je sredinom februara najavio suspenziju članstva u ovom udruženju. Prema njegovom mišljenju, Ugovor o kolektivnoj bezbednosti u odnosu na republiku navodno nije sproveden, „naročito 2021-2022. Pašinjan je u martu rekao da bi republika mogla da napusti organizaciju ako ona ne odgovori na pitanja koja je postavio Jerevan u vezi sa suverenom teritorijom zemlje.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter