Izvor: HappyBSC/Tanjug
08.07.2022 u 20:09
0

SAOPŠTENJE NAKON ATENTATA NA ŠINZA ABEA: „Zločini u Japanu povezani sa oružjem ekstremno retki“

 Ubistvo Šinza Abea, bivšeg premijera Japana, šokiralo je danas tu zemlju, koja ima jednu od najnižih stopa kriminala na svetu povezanih sa oružjem, zbog izuzetno strogog zakona o posedovanju oružja.

Nasilje povezano sa oružjem je ekstremno retko u Japanu.

VUČIĆ UPUTIO TELEGRAM SAUČEŠĆA POVODOM SMRTI ABEA: Dao je nemerljiv doprinos razvoju odnosa Srbije i Japana

U 2018. godini, Japan, zemlja od 125 miliona stanovnika, zabeležila je devet smrtnih slučajeva vatrenim oružjem, u poređenju sa 39.740 iste godine koliko ih je bilo u SAD.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Prema japanskom zakonu, jedino oružje koje se može prodati su sačmare i vazdušne puške, dok su pištolji zabranjeni.

Dobijanje dozvole je jako komplikovan proces koji zahteva veliki napor i strpljenje.

Da biste kupili oružje u Japanu, morate da prisustvujete časovima o oružju, prođete pisani test, položite test preciznosti gađanja iz oružja sa najmanje 95 odsto, prođete procenu psihijatara i testove na drogu, kao i detaljnu proveru, u šta ulazi provera eventualnog krivičnog dosijea, dugova, potencijalne umešanosti u organizovani kriminal, a gleda se i odnos aplikanta sa svojom porodicom i prijateljima.

U 2021. godini, u Japanu je zabeležena jedna smrt povezana sa vatrenim oružjem, prema podacima policije, a bilo je ukupno 10 incidenata.

Od 10 incidenata, osam je bilo povezano sa bandama.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter