Izvor: Tanjug
27.09.2020 u 12:32
0

Severna Koreja optužuje Južnu za nedozvoljene prelaske granice

 Severma Koreja optužila je Južnu Koreju da preko sporne pomorske granice između dve zemlje šalje brodove koji tragaju za telom južnokorejskog zvaničnika koga su prošle sedmice ubili pripadnici severnokorejske vojske, i upozorila da bi takvi nedozvoljeni prelasci granice mogli povećati tenzije između Pjongjanga i Seula.

Kako navodi AP, 47-godišnji južnokorejski zvaničnik uočen je na plutajućem objektu unutar teritorijalnih voda Severne Koreje, posle čega je ubijen iz vatrenog oružja, a zvaničnici u Seulu tvrde da je on najverovatnije pokušavao da prebegne u Severnu Koreju.

SAZNAJTE I OVO…

JERMENIJA U RATU! Proglašena opšta mobilizacija!

BRNABIĆ: Evo kada se očekuje formiranje VLADE SRBIJE!

ŠARČEVIĆ najavio kada se škole vraćaju u normalne tokove: ČEKA SE VAKCINA!

DVE SAOBRAĆAJNE NESREĆE TOKOM NOĆI: Poginula DVA MUŠKARCA!

HARADINAJ U PRITVORU HAŠKOG TRIBUNALA! Ovo su OPTUŽBE protiv njega!

Prema tvrdnjama koje je u poruci izneo Pjongjang, muškarac je ustreljen pošto je odbio da odgovara na pitanja i pokušao bekstvo, a potom je, u skladu sa strogim protivepidemijskim propisima koji su na snazi zbog COVID-19, spaljen plutajući objekat kojim je on zašao u severnokorejske teritorijalne vode, ali njegovo telo nije pronađeno.

Južnokorejske vlasti saopštile su da je Severna Koreja povodom ovog incidenta u petak uputila poruku čiji je deo bilo i izvinjenje njenog lidera Kim Džong-Una, ali je Pjongjang danas upozorio Seul da više ne šalje brodove preko vojne demarkacione linije u Zapadnom moru.

PROČITAJTE JOŠ…

DANAS JE VOZDVIŽENIJE ČASNOG KRSTA: Ovo niste znali o Krstovdanu!

AMSS: Oprez zbog mokrih kolovoza!

PREŽIVELI UKRAJINSKI KADET: Sve je bilo kao u video-igrici!

KORONA U SVETU: Više od 33 miliona zaraženih!

Južna Koreja odbacila je navode severnog suseda o nedozvoljenim prelascima granice, a oko 40 južnokorejskih brodova i šest aviona danas je nastavilo potragu pokrenutu južno od nedovoljno obeležene pomorske granice za slučaj da morske struje telo ubijenog muškarca odnesu na južnokorejsku stranu.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter