Izvor: Kurir.rs
04.04.2023 u 12:53
0

ŠOJGU SVE OBELODANIO: „Belorusiji predat kompleks Iskander, odgovor na povećanje borbene gotovosti NATO!“

Šojgu je na kolegijumu ruskog Ministarstva odbrane istakao da deo vojne avijacije Belorusije sada može da nosi nuklearno oružje.

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu izjavio je danas da je Oružanim snagama Belorusije predat operativno-taktički raketni sistem Iskander-M, koji može da koristi i konvencionalne i nuklearne rakete.

BELORUSIJA IZDALA ZVANIČNO SAOPŠTENJE: Na razmeštanje nuklearnog oružja prislile su nas SAD i njihovi saveznici!

Prema rečima Šojgua, od 3. aprila na jednom od ruskih poligona počela je obuka beloruskih timova kako da koriste Iskander za zaštitu Savezne države Rusije i Belorusije, prenosi Interfaks.

Šojgu je na kolegijumu ruskog Ministarstva odbrane istakao da deo vojne avijacije Belorusije sada može da nosi nuklearno oružje.

„Neki od beloruskih jurišnih aviona dobili su mogućnost dagađaju neprijateljske ciljeve nuklearnim oružjem“, rekao je Šojgu, prenosi RIA Novosti.

Naglasio je da je to odgovor na povećanje borbene gotovosti snaga NATO-a i intenziviranje obaveštajnih aktivnosti Alijanse u blizini granica Rusije i Belorusije.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter