Izvor: Kurir
09.05.2022 u 09:19
0

ŠOJGU SE PREKRSTIO PRE POČETKA PARADE POBEDE: Otkriveno i zašto je to učinio (VIDEO)

Na početku vojne parade na Dan pobede Sergej Šojgu se prekrstio dok je stupao na Crveni trg. Većina medija u Rusiji prenela je ovu zanimljivost uz komentar da ni jedan ministar odbrane Ruske federacije nije nikad učinio tako nešto. 

SVI STREPE OD DANAŠNJEG GOVORA VLADIMIRA PUTINA! Ovo su tri scenarija, dva su pretnja za ceo svet

Međutim, ubrzo je usledilo objašnjenje. Kapija Spaske kule kroz koju je prošao automobil u kom je bio Šojgu je deo hrama koji je obnovljen. Na samoj kapiji otkrivena je ikona koja se tu nalazila. Pre komunizma u Moskvi je postojao običaj da se oni koji prođu krozuz kapiju i ispod ikone prekrste. 

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Kako navode ruski mediji, Šojgu je za istorijat kapije i hrama, kao i za ovaj običaj, saznao pre godinu dana od kada uvek praktikuje da se prekrsti kada tu prolazi. On je pred paradu vozaču rekao da zaustavi automobil kad prođe kroz kapiju kako bi se prekrstio.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter