Izvor: SD.RS
20.08.2023 u 09:47
1

ŠOKANTNE OPTUŽBE: Britanski mediji tvrde da Kina Rusiji šalje naoružanje

Iako Kina insistira na očuvanju neutralnosti, britanski mediji iznose šokantne optužbe na račun ove zemlje tvrdeći da je Rusiji početkom godine poslala 1.000 dronova.

Ruske kompanije koje se bave proizvodnjom raketnih bacača, oklopnih vozila i strateških bombardera dobile su desetine hiljada komponenti iz Kine od početka ruske invazije na Ukrajinu, tvrdi britanski Telegraf.

List navodi da Kina pomaže da se Rusija naoruža helikopterima, dronovima, optičkim nišanima i ključnim metalima koje koristi odbrambena industrija.

Prema pisanju Telegrafa, kineske kompanije su u prvom kvartalu ove godine Ruskoj Federaciji isporučile 1.000 dronova, šest helikoptera, optičke nišane, proizvode od legura titanijuma koji se koriste u proizvodnji oružja, kao i rezervne delove za avione, uključujući i vojne.

BIVŠI ANALITIČAR CIA TVRDI: Ukrajina gubi SVE – nestaće za dve nedelje

Među primaocima ovih proizvoda, kaže se u tekstu, bili su Ministarstvo unutrašnjih poslova Rusije, Ruska garda, Rostec, Tupoljev i druge državne strukture Ruske Federacije.

Istovremeno, dodaje se, Kina insistira na očuvanju neutralnosti i pokušava da se predstavlja kao ključni mirovni posrednik u pregovorima koji imaju za cilj postizanje mira.

Očekuje se da će trgovina između Kine i Ruske Federacije ove godine premašiti 200 milijardi dolara, postavljajući novi rekord, uprkos činjenici da je kineski izvoz u druge zemlje značajno opao.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “ŠOKANTNE OPTUŽBE: Britanski mediji tvrde da Kina Rusiji šalje naoružanje”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter