Izvor: Kurir.rs/Blic
17.10.2022 u 14:01
0

SRPSKIM GASTARBAJTERIMA U AUSTRIJI DANIMA STIŽU BELE KOVERTE: Mnogi su bili iznenađeni onim što im je država uručila!

Srbi koji žive i rade u Austriji dobili su po 500 evra pomoći od države zbog visoke inflacije. Novčana pomoć države stigla je na kućnu adresu u koverti u vidu vaučera, koji se mogu potrošiti u trgovinskim radnjama ili unovčiti u banci.

ŠTEDNJA U AUSTRIJI: Zbog cene energenata prodavnice skratile radno vreme

Za ovu vrstu naknade nije bilo potrebno izvršiti nikakvu prijavu, već je koverta sa obaveštenjem stigla na adresu svima koji imaju prijavljeno prebivalište u Austriji, uključujući i naše državljane.

– Nije bilo potrebno da se prijavim za ovu vrstu pomoći a uslov je bio da ste legalno u zemlji odnosno da imate prijavljeno boravište ili državljanstvo. Vlada je ovu pomoć najavila još letos, i sada je krenula isplata. Na kućnu adresu mi je stigla koverta sa obaveštenjem da taj iznos mogu da podignem u pošti, što sam i uradila.

– Iznos od 500 evra isplaćen je u vidu čekova po 50 evra koji mogu da se potroše u prodavnicama za kupovinu ili da se unovče u banci – kaže za medijima Milka koja živi i radi u Austriji.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Podsetimo da je vlada Austrije još letos najavila novčanu pomoć građanima kao meru u borbi protiv inflacije, koja je u ovoj zemlji u julu dostigla skoro 10 odsto. Odluka je bila da se u septembru i oktobru isplati odraslima 500 evra, a mladima do 18 godina 250 evra, kao deo antiinflacionog bonusa.

Prema podacima poslednjim podacima svaki četvrti stanovnik Austrije, odnosno njih 2,24 miliona, ima strano poreklo, pokazuje Izveštaj o integraciji, prema kojem su Srbi na trećoj poziciji po broju kao etnička zajednica, iza Nemaca i Rumuna.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter