Izvor: tass
31.01.2024 u 17:40
0

ŠTA VAS BRIGA ŠTA MI RADIMO: Zaharova oštro odgovorila Zapadu na optužbe da Rusija sarađuje oko nauružanja sa Iranom i Severnom Korejom

Rusija ne krši nikakve međunarodne obaveze interakcijom sa Iranom i Severnom Korejom, rekla je portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova na brifingu.

Rusija ništa ne remeti interakcijom sa Iranom i Severnom Korejom. Mi razvijamo naše odnose na bilateralnoj osnovi, na osnovu međusobnog poštovanja. To je od koristi za oboje. Naša zemlja ne krši nikakve međunarodne obaveze“, rekla je Zaharova komentarišući o objavljivanju zapadnih medija o navodnoj upotrebi iranskog i severnokorejskog oružja u zoni specijalne vojne operacije.

DOK FARMERI U FRANCUSKOJ UNIŠTAVAJU PARIZ, KINA IMA DRUGAČIJI STAV: Pojavio se voz samo za njih (VIDEO)

Šta, kako i zašto radimo bilo šta u odnosima sa drugim zemljama, to je u potpunosti naša stvar“, dodao je diplomata.

Zaharova je više puta naglašavala da su optužbe zapadnih zemalja o nezakonitoj vojno-tehničkoj saradnji Rusije i DNRK neosnovane i nepotkrijepljene. Ranije je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov demantovao tvrdnje Vašingtona da Pjongjang pruža vojnu pomoć Moskvi.

Rusija i Iran su više puta odbacili navode da Iran isporučuje dronove Rusiji za upotrebu u Ukrajini. Portparol Kremlja Dmitrij Peskov nazvao je takve izveštaje falsifikatima i naglasio da ruska vojska koristi dronove domaće proizvodnje. U novembru 2022. iranski ministar spoljnih poslova Hosein Amir-Abdolajan rekao je da je republika isporučila dronove Rusiji, ali u malim količinama i nekoliko meseci pre početka specijalne vojne operacije.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter