Izvor: Kurir.rs
13.10.2023 u 15:20
0

STIGLA ZASTRAŠUJUĆA VEST ZA IZRAEL: Šef Hezbolaha jasan: „Potpuno smo spremni“

Libanski pokret Hezbolah koji podržava Iran kaže da je spreman da se pridruži Hamasu u ratu protiv Izraela kad za to bude pravi trenutak.

ULTIMATUM – DA EVAKUIŠETE 1,1 MILION PALESTINACA U ROKU OD 24 SATA! IZRAEL KRENUO U KOPNENU INVAZIJU, SPREMA SE MASAKR!!!

– Potpuno smo spremni! Kada dođe vreme za akciju mi ćemo je preduzeti- rekao je zamenik šefa Hezbolaha Naim Кasem na propalestinskom skupu u južnom predgrađu Bejruta.

Hezbolah će prema njegovim rečima „biti na oprezu“ zbog američkih vojnih brodova poslatih u Sredozemno more u blizini Izraela sa ciljem da odvrati libansku militantnu grupu od napada na Izrael dok se bori protiv Hamasa u Gazi.

– Vaši bojni brodovi nas ne zanimaju! Vaše izjave na s ne plaše – rekao je Кasem na mitingu.

Izra­el­ska voj­ska (IDF) sa­op­šti­la je da je pro­tiv­ten­kov­ska vo­đe­na ra­ke­ta is­pa­lje­na iz Li­ba­na na voj­nu ba­zu u bli­zi­ni se­la Arab el Aram­še, na se­ve­ru ze­mlje, a ne­du­go za­tim sti­glo je i sa­op­šte­nje IDF da je Izra­el uz­vra­tio i na­pao ci­lje­ve u Li­ba­nu.

Rezervisti na granici sa Libanom

Izraelska vojska poslala je juče rezerviste u gradove na granici sa Libanom, prenosi Tajms of Izrael pozivajući se na ID.

Šta je Hezbolah?

Zapadne zemlje, uključujući Sjedinjene Države, smatraju Hezbolah terorističkom organizacijom. Iranska nacionalna garda je Hezbolah osnovala 1982. godine kako bi „izvezla” islamsku revoluciju i borila se protiv izraelskih snaga koje su napale Liban.

Hezbolah se može pohvaliti preciznim raketama i time može da pogodi sve delove Izraela. Lider Hezbolaha Sajed Hasan Nasralah rekao je 2021. godine da grupa ima 100.000 boraca, a SAD procenjuju da im Iran šalje stotine miliona dolara na godišnjem nivou.

Hezbolah ima duboke veze sa drugim militantnim grupama u regionu koje podržava Iran, uključujući palestinske frakcije Hamas i Islamski džihad. Nakon što je Hamas u subotu izveo veliki napad na Izrael, iz Hezbolaha su naveli da su „u direktnom kontaktu sa vođstvom palestinskog otpora”.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter