Izvor: RT
13.10.2023 u 08:40
0

ULTIMATUM – DA EVAKUIŠETE 1,1 MILION PALESTINACA U ROKU OD 24 SATA! IZRAEL KRENUO U KOPNENU INVAZIJU, SPREMA SE MASAKR!!!

Novo upozorenje IDF-a mogla bi da ukaže na to da je izraelska vojska spremna za kopnenu invaziju

Sukobi u Pojasu Gaze nastavljaju se punim intenzitetom, a kako prenose izraelski mediji moguća je i kopnena invazija na Gazu izraelske vojske. Rat u Izraelu odneo je do sada više od 1.800 života: broj poginulih Palestinaca je 1.569, saopštilo je Ministarstvo zdravlja palestinske samouprave, dok je stradalih Izraelaca više od 1.300.

Izraelske odbrambene snage (IDF) obavestile su Ujedinjene nacije da bi celokupno palestinsko stanovništvo severa Gaze, oko 1,1 miliona ljudi, trebalo da se preseli u južni deo te oblasti u roku od 24 sata, saopštio je portparol UN.

Upozorenje IDF-a odnosi se i na osoblje Ujedinjenih nacija i one koji su smešteni u objektima UN na severu Gaze, prenosi „Tajms of Izrael“.

„ŠAJETET, ŠAJETET, OSTANI U BUNKERU!!!“: SNIMAK IZ PRVOG LICA PRIPADNIKA ELITNE IZRAELSKE JEDINICE – HAMASOVCI POKOŠENI U MUNJEVITOM KONTRAUDARU! (VIDEO)

„Ujedinjene nacije smatraju nemogućim da se takva akcija sprovede bez razornih humanitarnih posledica. UN snažno apeluju da se svaka takva naredba, ako bude potvrđena, povuče kako bi se izbeglo ono što bi moglo od tragedije da preraste u katastrofalnu situaciju“, navodi portparol UN.

Izrael je već isključio dotok vode, struje i gasa u Pojas Gaze, a novo upozorenje IDF-a mogla bi da ukaže na to da je izraelska vojska spremna za kopnenu invaziju, navodi „Tajms of Izrael“.

Ambasador Izraela pri Ujedinjenim nacijama Gilad Erdan kritikovao je UN zbog njihove reakcije na upozorenje izraelske vojske.

„Odgovor UN na rano upozorenje Izraela stanovnicima Gaze je sramota. UN su dugi niz godina zatvarale oči pred naoružavanjem Hamasa i njegovom upotrebom civilnog stanovništva i civilne infrastrukture u Pojasu Gaze za ubistva i skladištenje njegovog oružja“, rekao je Erdan.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter