Izvor: Jutarnji.hr
12.04.2023 u 16:48
2

STRANI SPECIJALCI SU VEĆ U UKRAJINI, OTKRIVENO ODAKLE DOLAZE: Procurela tajna dokumenta, SAD u panici!

Unutar Ukrajine deluje niz vojnih specijalnih snaga iz zapadnih zemalja, pokazala su dokumenta Pentagona koji su procurili 23. marta.

Prema dokumentima koji su procureli u javnost, Ujedinjena Kraljevina ima najveći kontingent specijalnih snaga u Ukrajini (50), a slede je članice NATO-a Latvanija (17), Francuska (15), Sjedinjene Države (14) i Nizozemska (1).

Ovo otkriće potvrđuje ono što su mnogi nagađali od početka rata u februaru prošle godine, pišu strani mediji. Informaciju o prisutnosti specijalnih snaga u Ukrajini verovatno će iskoristiti Moskva, koja je poslednjih meseci tvrdila da se ne sukobljava samo s Ukrajinom već i s NATO-om.

U UKRAJINI DELUJU SPECIJALNE JEDINICE 5 ZEMALJA NATO? Britansko ministarstvo odbrane: „Papiri pokazuju visok nivo netačnosti“

Dosjei koji su procurili označeni su kao ‘‘strogo poverljivi‘‘ i oslikavaju detaljnu sliku rata u Ukrajini. Američka vlada tvrdi da istražuje izvor curenja informacija. U dokumentu se ne navodi gde se snage nalaze niti šta tačno tamo rade.

Ministarstvo obrane Ujedinjene Kraljevine nije komentarisalo tajne informacije koje su procurele, ali je u utorak na svom Twitter profilu napisalo obaveštenje da je curenje poverljivih informacija pokazalo ‘‘ozbiljne netačne informacije‘‘.

– Čitatelji bi trebali biti oprezni u prihvatanju navoda koji imaju potencijal širenja dezinformacija, stoji u obaveštenju.

Premda je broj pripadnika specijalnih snaga koji je naveden u dokumentima iz Pentagona zapravo relativno malen, čini se da su vrlo učinkoviti u svom delovanju u Ukrajini.

Britanska vlada ne komentariše  stručnost svojih vojnih snaga, za razliku od drugih zemalja, ali ima niz elitnih jedinica koje se smatraju jednim od najboljih na svetu. Američki ministar obrane Lojd Ostin rekao je da je ministarstvo pravosuđa otvorilo kaznenu istragu i da je odlučan pronaći izvor curenja informacija.

– Nastavićemo da istražujemo i prevrtati svaki kamen dok ne pronađemo izvor ovoga, rekao je on.

Amerika se plaši da bi još informacija moglo procuriti. Pomoćnik sekretara odbrane Sjedinjenih Američkih država Kris Miger novinarima je rekao da curenje može imati ‘‘velike posledice za nacionalnu sigurnost i ugroziti živote ljudi širom sveta“.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

2 thoughts on “STRANI SPECIJALCI SU VEĆ U UKRAJINI, OTKRIVENO ODAKLE DOLAZE: Procurela tajna dokumenta, SAD u panici!”

  1. Traze izvore ko je procureo dokaze da ucestvuju u ratu u Ukrajini ilegalno…to kao kada bi ja nesto ukrao, i neko me prijavio a ja onda podigao istragu i optuznicu za toga ko me je izdao jer sam nesto ukrao…wow samo pokazuju da se njima nista ne moze verovati da su korumpirani do zla boga i da za njih ne postoji nikakav zakon niti obicaji rata….bice im ovo kraj

    0
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter