Izvor: alo.rs
12.04.2023 u 16:29
1

„TO NIJE BILA RUSIJA“: Tramp ne želi da ćuti, počeo da iznosi ŠOKANTNA saznanja!

Tramp tvrdi da je u vrlo dobrim odnosima s ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, a sada je uspeo da šokira svetsku javnost.

Bivši američki predsednik Donald Tramp rekao je da Rusija nije odgovorna za eksplozije na Severnom toku u septembru prošle godine pa je nagovestio da bi Sjedinjene Države mogle da budu umešane u incident, prenosi Independent.

– Ne želim da dovedem našu zemlju u probleme pa neću odgovoriti – rekao je Tramp na pitanje o eksplozijama gasovoda.

– Ali mogu vam reći ko to nije bio – Rusija. To nije bila Rusija. Okrivili su Rusiju. Znate da su rekli „Rusija je digla u vazduh svoj vlastiti gasovod“ – poručio je Tramp.

Državni tužilac je prozreo perfidnu igru: „U toku su pravna nadigravanja oko krivičnog postupka koji se vodi protiv Trampa“

Podsetimo, gasovodi Severni tok 1 i 2 uništeni su u septembru prošle godine nizom eksplozija za koje je, prema svemu sudeći, neupitno da su izazvane namerno.

Moskva odbacuje optužbe da ona stoji iza eksplozija

Nijedan od četiri cevovoda u tom trenutku nije bio aktivan – Severni tok 2 zbog sankcija, a Severni tok 1 jer ga je Rusija prethodno zatvorila pravdajući se kvarovima koje ne može da popravi usled sankcija – ali su svejedno bili puni plina. Danska i Švedska su potvrdile da su eksplozije bile magnitude 2.3 i 2.1 po Rihteru.

Istražitelji Švedske i Danske, zemalja u čijim su se isključivim ekonomskim zonama eksplozije dogodile, potvrdili su samo da su eksplozije na oba gasovoda Severnog toka 1 i jednom od dva cevovoda Severnog toka 2 rezultat sabotaže, ali nisu rekli koga smatraju odgovornim za to. Moskva je u više navrata odbacivala optužbe da ona stoji iza eksplozija i pokušavala je da okrivi Zapad.

„Rusko-ukrajinska katastrofa nikada nije trebala da se dogodi“

Tramp, koji tvrdi da je u vrlo dobrim odnosima s ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, nedugo nakon eksplozija dao je svoj komentar situacije.

– Američko vođstvo trebalo bi da ostane hladno, mirno i suvo po pitanju sabotaže gasovoda Severni tok. Ovo je veliki događaj koji ne bi trebao da donese veliko rešenje, barem ne još – naglasio je tada.

– Rusko-ukrajinska katastrofa nikada nije trebala da se dogodi i definitivno se ne bi dogodila da sam ja bio predsednik. Ne pogoršavajte stvari eksplozijom gasovoda. Ponašajte se strateški, budite pametni, sklopite dogovor odmah. Obe strane to trebaju i žele. Celi svet je u pitanju – dodao je.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “„TO NIJE BILA RUSIJA“: Tramp ne želi da ćuti, počeo da iznosi ŠOKANTNA saznanja!”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter