Izvor: Alo.rs
13.12.2023 u 14:11
0

STRAVA I UŽAS RAZARAJU SVAKI NERV: Širenje zaraznih bolesti u Gazi dovelo do „katastrofe javnog zdravlja“

Sukob Izraela i Hamasa – 68. dan. Generalna skupština UN izglasala novu neobavezujuću rezoluciji kojom se zahteva "trenutni humanitarni prekid vatre" u Pojasu Gaze. Izrael nastavlja sa bombardovanjem, sa fokusom na južni grad Kan Junis. Vazdušni udari se izvode i južnije, u Rafi u blizini egipatske granice.

Lin Hejstings, humanitarna koordinatorka Ujedinjenih nacija za okupiranu palestinsku teritoriju izjavila je danas da se Gaza suočava s „katastrofom javnog zdravlja“ usled kolapsa zdravstvenog sistema u toj enklavi i širenja bolesti izazvanih prenaseljenošću.

IZRAELAC U BRAKU SA SRPKINJOM DIREKTNO IZ EJLATA: Hteo sam da dođem kod žene i deteta u Srbiju, ali sam sprečen

„Suočavamo se s knjiškim primerom epidemije i katastrofom javnog zdravlja“, rekla je Hejstings.

(SZO) prijavila je nagli porast akutnih respiratornih infekcija, dijareje, vaški, šuge i drugih bolesti koje se brzo šire, kao i da je 11 od 36 bolnica u Gazi delimično u funkciji, od kojih se samo jedna nalazi na severu Pojasa.

Fon der Lajen podržala uvođenje sankcija

12:20 – Predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen podržala je danas uvođenje sankcija protiv „ekstremističkih“ izraelskih naseljenika zbog napada na Palestince na okupiranoj Zapadnoj obali.

„Zalažem se za sankcionisanje onih koji su umešani u napade na Zapadnoj obali. Moraju da odgovaraju. Ovo nasilje nema nikakve veze sa borbom protiv Hamasa i mora se zaustaviti“, rekla je Fon der Lajen, prenosi CNN.

Ona je dodala da „nasilje doseljenika ekstremista“ ugrožava izglede za trajni mir na Bliskom istoku.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter