Izvor: BSC happy portal/oruzjeonline
19.06.2023 u 09:03
0

TENKISTI LEOPARDA 2 POBEGLI GLAVOM BEZ OBZIRA: Evo zašto lažiraju KVAROVE, na ivici ambisa (VIDEO)

Ovu informaciju je preneo nemački časopis Špigl, na osnovu razgovora sa predstavnicima posade tenkova Leopard 2, koji su stacionirani u blizini zone sukoba.

Posada ukrajinskih tenkova angažovana u kontraofanzivi u regionu Zaporožja navodno lažira kvarove borbenih vozila zbog zabrinutosti zbog sukoba sa ruskom vojskom.

ZBOG ČEGA JE TENK LEOPARD 2 TOLIKO POŽELJAN? Mogu da otvaraju vatru i dok se kreću punom brzinom?

U izveštaju se navodi da je 22-godišnji punilac, koji je koristio pozivni znak Gudžik, rekao da neki vojnici odbijaju da učestvuju u ratu, a neki simuliraju oštećenje tenkova kako bi izbegli odlazak u bitku.

U izveštaju Špigla se navodi da tri člana posade Leoparda 2 sa kojima je publikacija intervjuisala ne osuđuju vojnike koji odbijaju da učestvuju u ratu, jer razumeju rizike, priznajući da ako ruska granata pogodi kupolu borbenog vozila, „onda ćeš ti [tenk operater] postati gomila pepela.“

Članovi posade Leoparda 2A6, koji su u početnoj fazi kontraofanzive imali zadatak da gađaju neprijateljske rovove, potvrdili su za javnost da su tri njihova tenka naišla na minska polja koja su postavile ruske trupe.

Mine su bile široko rasprostranjene po tom području, predstavljajući značajnu pretnju za tenkove. Ukrajinski tenkisti su objasnili da je jedan od nemačkih tenkova pretrpeo nepopravljivu štetu i da se ne može obnoviti. Još jedan tenk je ostao imobilisan od udara mina.

Pored toga, posada je napomenula da treći tenk ostaje nedostupan zbog velikog broja mina i prisustva oštećenog borbenog vozila pešadije američke proizvodnje Bredli koje mu blokira put.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter