Izvor: Alo
27.12.2023 u 17:10
0

SUD PRESEKAO! Tramp ovo nije očekivao

Tramp je prvi predsednički kandidat u američkoj istoriji koji je proglašen nepodobnim za položaj predsednika, prema retko korišćenoj odredbi 14. amandmana američkog Ustava, kojom se zvaničnicima koji su učestvovali u „pobuni“ zabranjuje da obavljaju javnu funkciju.

Vrhovni sud Mičigena odbacio je danas pokušaj uklanjanja bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa sa glasačkih listića na predsedničkim izborima 2024.

BAŠ IM HVALA! OGLASIO SE DONALD TRAMP: Evo šta poručuje nakon zabrane da se kandiduje na izborima

Odluka suda u Mičigenu je u suprotnosti sa presudom Vrhovnog suda Kolorada kojom je Tramp diskvalifikovan sa predsedničkih izbora u toj saveznoj državi zbog njegove navodne uloge u neredima na Kapitolu 6. januara 2021.

U odnosu na Mičigen, američka država Kolorado zaustavila je pokušaj Donalda Trampa da se ponovo kandiduje za predsednika. Trampova uloga u napadu njegovih pristalica na američki Kapitol 6. januara 2021. je problematična.

Većinom od četiri od sedam sudija, Vrhovni sud Kolorada učinio je Trampa prvim predsedničkim kandidatom u istoriji SAD koji je proglašen nepodobnim za Belu kuću. Oni su se pozvali na retko korišćenu odredbu Ustava SAD koja zabranjuje zvaničnicima koji su učestvovali u „pobuni“ da obavljaju funkcije.

Odluka se odnosi samo na republikanske predizbore u Koloradu 5. marta, ali bi njen zaključak mogao uticati na Trampov položaj u državi 5. novembra.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter