Izvor: SD.RS
25.09.2023 u 10:50
0

TRAMP U PREDNOSTI: Zahuktava se predsednička trka u SAD, evo šta kažu preliminarne ankete

Amerikanci bi radije videli Donalda Trampa kao predsednika posle izbora 2024. godine, nego Džozefa Bajdena. Posebno je izražen Trampov rast i Bajdenov ubrzan pad podrške među mladim glasačima, pokazuju nove ankete.

Među mladim Amerikancima između 18 i 35 godina, čak 53 odsto podržava Trampa, dok podršku Bajdenu daje 38 odsto, rezultat je anketa koje su organizovali Vašington post i ABC njuz.

Bajdenova popularnost time je pala u odnosu na ranije, pošto ga je u februaru podržavalo 43 odsto mladih, dok je Trampa podržavalo 50 odsto. Na prethodnim izborima 2020. Bajden je imao još ubedljiviju podršku između 18 i 35 godina, što mu je, između ostalog, i pomoglo da pobedi.

Kada je reč o ukupnom biračkom telu, i tu je Tramp u vođstvu, pošto bi za njega glasalo 51 odsto glasača, dok bi 42 odsto glas dalo Bajdenu.

CRNA ZASTAVA PRETI BELOJ KUĆI: BAJDEN NIJE DOBRO?!? LEKARI IZNENADA POSETILI AMERIČKOG PREDSEDNIKA!

Rezultati nisu dobri po Bajdena ni kada je u pitanju zadovoljstvo radom, pošto mu i tu rejting pada. Pozitivno se o njemu trenutno izjašnjava 37 odsto ispitanika, a negativno 56 odsto. Još gora situacija je kada se govori samo o ekonomiji, gde je taj rezultat 30-64. Takođe, 44 odsto ispitanika kaže da im je sada finansijski gore nego na početku predsednikovog mandata, što je najgori rezultat od 1986. godine. Raste i broj onih koji smatraju da je Bajden prestar za drugi mandat, pošto je takvih sada 74 odsto, šest odsto više nego u maju.

Sa druge strane, Trampova popularnost raste. Kada mu se završio predsednički mandat, njegov rad je pozitivno ocenjivalo 38 odsto ispitanika, a taj procenat je sada narastao na 48 odsto. To je veći procenat pozitivne ocene nego što je imao kada je postao predsednik. Pored toga, Trampa negativno ocenjuje 49 odsto ispitanika, što je daleko manje nego kada mu se završio mandat i kada je taj rezultat bio 60 odsto.

Bajden ne stoji dobro ni u svojoj Demokratskoj stranci, budući da ga kao predsedničkog kandidata želi 33 odsto demokrata, dok bi nekog drugog radije videlo 62 odsto.

Kada je Tramp u pitanju, njega za kandidata želi 54 odsto republikanaca, dok je za drugog kandidata 43 odsto.

Pored mladih, Bajdenu opada popularnost i u drugom njegovom uporištu sa prethodnih izbora, među etničkim manjinama. Trenutno Bajdena podržava 50 odsto, dok je Trampov rejting sa 32 odsto narastao na 43 odsto. Tramp se dobro kotira među Hispanoamerikancima, gde je rezultat 50-44 za njega, istina na ne prevelikom uzorku.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter