Izvor: Happy BSC
19.01.2022 u 08:14
0

TURSKA MENJA IME! Evo i zašto

Turski predsednik Redžep Tajp Erdogan najavio je da će promeniti ime Turske u „Turkije“.

– Reč „Turska“ na najbolji način predstavlja i izražava kulturu, civilizaciju i vrednosti turskog naroda, navodi se u saopštenju.

Turkije“ je naziv koji se koristi za državu na turskom jeziku, a zemlja sada želi da to ime prenese na međunarodno priznanje:

– U kontekstu jačanja brenda ‘Turkije’, u svim vrstama aktivnosti i prepiske, posebno u zvaničnim odnosima sa drugim državama i međunarodnim institucijama i organizacijama, koristiće se termin ‘Turkije’ umesto termina kao što je ‘Turska’.

– Turska je prihvaćena kao krovni brend naše zemlje na nacionalnim i međunarodnim mestima, rekao je Erdogan.

– Turska je najbolji prikaz i izraz kulture, civilizacije i vrednosti turskog naroda.

Ali ni Erdogan ni bilo ko od njegovih predstavnika nisu nagovestili kada će tačno promena imena biti zvanično uvedena.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter