Izvor: Tanjug
15.06.2020 u 07:32
0

U KOLUMBIJI VIŠE OD 50.000 ZARAŽENIH: Ekvador se bliži tom broj

 U Kolumbiji je potvrđeno više od 50.000 slučajeva korona virusa, dok se susedni Ekvador priblizava tom broju, prenosi Rojters.

Kolumbija je prijavila 50.939 slučajeva korona virusa, a od infekcije je preminulo 1.667 ljudi. U Ekvadoru ima više od 46.700 zaraženih, a umrlo je 3.896 osoba.

Covid-19 je preopteretio zdravstveni sistem Ekvadora, pa su u nekim slučajevima vlasti prinuđene da privremeno čuvaju tela umrlih u hladnjačama.

Ekonomija Kolumbije pogođena je epidemijom korona virusa, kao i padom cene nafte.

Zemlja je krajem marta uvela karantin, a očekuje se da će on biti ukinut 1. jula

I OVO ĆE VAS INTERESOVATI

KOLIKO KOŠTA LJUDSKI ŽIVOT Preživeo koronu, a onda je dobio račun za bolničko lečenje…

RECEPT NAJPOZNATIJE BEOGRADSKE PEKARE: PROJICE SA SIROM, SAVRŠENA NEDELJNA VEČERA (FOTO)

Veštački mozak od čipova uskoro realnost: Počelo testiranje!

NAJSTRAŠNIJA ŠUMA NA SVETU Uđu i nikad se ne vrate! (VIDEO)

ZABRANJENA LITIJA U NIKŠIĆU! (VIDEO)

Gradonačelnica Bogote Klaudija Lopez u nedelju je saopštila da će prema novim ograničenjima građani moći da napuste domove samo da bi otišli u kupovinu ili u banku, u određenim danima, prema brojevima ličnih karti.

Strog dvonedeljni karantin biće uveden u mnogim okruzima Bogote, gde je stopa zaraze visoka.

Međutim, karantin je doveo do zatvaranja hiljada preduzeća, što je uzrokovalo rast nezaposlenosti.

U aprilu je nezaposlenost u Kolumbiji dostigla rekordnih 23,5 odsto u urbanim sredinama, što znači da je više od 4 miliona ljudi bez posla, a vlada je obećala pomoć za one koji su najviše pogođeni.

Prema navodima Ministarstva finansija Kolumbije, ekonomija zemlje u ovoj godini će zabeležiti pad od 5,5 odsto zbog ograničenja uvedenih usled pandemije korona virusa.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter