Izvor: Tanjug
20.06.2023 u 22:07
3

DOK JE KIJEV POD RAKETAMA ONI PROIZVODE DRONOVE: Ukrajina se hvali novom „IGRAČKOM“, RUSI UDARAJU BEZ MILOSTI

Ukrajinska odbrambeno-industrijska kompanija Ukroboronprom uspešno je koristila sopstveni dron sa dometom od 1.000 kilometara, izjavila je danas portparolka proizvođača Natalija Sad.

Ona je na Fejsbuku podelila fotografiju komandanta ukrajinskih oružanih snaga Valerija Zalužnog, komandanta ukrajinskog vazduhoplovstva Nikolaja Oleščuka i generalnog direktora kompanije Jurija Guseva, preneo je TASS. Navela je da je slika snimljena „nakon uspešnog korišćenja našeg drona na 1.000 kilometara“.

Portparolka nije iznela druge detalje niti je rekla da li je upotreba drona značila da je testiran ili aktivno raspoređen u sukobu.

UNIŠTENA 5. JURIŠNA BRIGADA UKRAJINSKE ARMIJE: BATALJON „DUH“ ju je kod ARTJOMOVSKA poslao u zaborav (VIDEO)

Ističe se da ukrajinske vojne, vladine i privatne kompanije rade na stvaranju arsenala jeftinih i lakih za proizvodnju dronova za koje se nadaju da bi mogli da promene situaciju u ratu protiv Rusije Napominje se da su već korišćeni dronovi za izviđanje i za napade.

Ukroboronprom je još u decembru 2022. godine izvestio o uspešnim testovima bespilotne letelice i obećao da će biti spreman za borbenu upotrebu do kraja godine. U avgustu 2022. godine objavljeno je da je Ukroboronprom zajedno sa Generalštabom ukrajinske vojske razvio program za stvaranje vojnih bespilotnih sistema, a da će dron imati nosivost od 75 kilograma i domet do 1.000 kilometara.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski danas je potpisao zakon o oslobađanju domaćih proizvođača dronova od carina i poreza na dodatu vrednost, napisao je ukrajinski poslanik Jaroslav Železnjak na Telegramu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

3 thoughts on “DOK JE KIJEV POD RAKETAMA ONI PROIZVODE DRONOVE: Ukrajina se hvali novom „IGRAČKOM“, RUSI UDARAJU BEZ MILOSTI”

  1. Nije ljudski stajati i podržavati napadača i agresora – Rusiju. Mogu Putin, Šojgu, Lavrov, Medvedev da dube na trepavicama, Ukrajina će ući u NATO.

    1
    14
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter