Izvor: Tanjug
26.01.2022 u 15:56
0

UKRAJINA ŠOKIRANA! Nemačka umesto oružja šalje im šlemove!

Dok neke evropske zemlje već šalju ili razmatraju slanje oružja Ukrajini, Nemačka namerava da „pomogne“ sa 5.000 šlemova za vojnike, a gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko pita „kako li će Nemačka ukrajinski narod podržati dalje – jastucima?“.

Ministarka odbrane Nemačke Kristine Lambreht kazala je nakon sednice Odbora Bundestaga za odbranu da se radi o jasnom signalu i poruci: „Uz vas smo“.

Ona je pozdravila ponovno pokretanje razgovora o rešavanju ukrajinskog konflikta.

-Radimo na tome da se taj konflikt usred Evrope reši mirnim putem- kazala je Lambreht.

Ukrajina je u više navrata zatražila od evropskih zemalja, a tako i Nemačke, pomoć u oružju kako bi se odbranila od mogućeg napada Rusije, ali je ta pomoć odbijana od zvaničnog Berlina.

Ukrajinska vlada zatražila je pismom upućenom Ministarstvu odbrane Nemačke 19. januara pomoć u opremi i navela je, između ostalog, i potrebu za šlemovima i zaštitnim prslucima.

Kličko je, međutim, izrazio nerazumevanje zbog ponašanja Berlina.

-Nemam reči za ponašanje nemačke vlade- kazao je i dodao:

-Ministarka odbrane očigledno nije razumela da imamo posla sa odlično opremljenom ruskom vojskom, koja u svako doba može započeti dalju invaziju Ukrajine. 5.000 šlemova su vic. Kako će nas Nemačka dalje podržati? Možda jastucima.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter