Izvor: TANJUG
19.10.2022 u 07:27
0

UKRAJINSKI PARLAMENT OZNAČIO ČEČENIJU KAO PRIVREMENO OKUPIRANU RUSKU TERITORIJU

Ukrajinski parlament usvojio je danas rezoluciju kojom se Čečenska Republika Ičkerija označava kao privremeno okupirana ruska teritorija nastala, kako je navedeno, kao rezultat agresije kojom je prekršena povelja Ujedinjenih nacija.

Za rezoluciju je glasalo 290 poslanika Vrhovne rade od ukupno 352 prisutna poslanika.

Ukrajinski parlament je osudio navodne ratne zločine koje je Rusija počinila u ratu sa Čečenijom i „sve zločine počinjene od 19. veka do danas“.

„Ovo je faza u kojoj će mnogo ljudi stradati, ali koja će ga dovesti do rezultata“, u emisiji „AKTUELNOSTI“ na TV HAPPY!

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Čečenska Republika Ičkerija je bila faktički nezavisna država od 1991. do 1999. nastala posle raspada Sovjetskog saveza, a vojno je poražena od ruske vojske 1999. i uključena je u sastav Ruske Federacije kao Republika Čečenija.

Aktuelni lider Čečenije je Ramzan Kadirov koji podržava politiku ruskog predsednika Vladimira Putina.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter