Izvor: Tanjug
20.01.2022 u 19:21
0

UN:Odobrena rezolucija kojom se osuđuje poricanje holokausta

Generalna skupština Ujedinjenih nacija odobrila je danas rezoluciju kojom se osuđuje svako poricanje Holokausta i pozivaju sve nacije i kompanije društvenih medija da preduzmu aktivne mere u borbi protiv antisemitizma.

Rezolucija je odobrena konsenzusom, bez glasanja, prenose strani mediji. 

Ambasadori Izraela i Nemačke, koji su snažno podržali rezoluciju, istakli su značaj usvajanja ove rezolucije.

– Živimo u eri u kojoj fikcija postaje činjenica, a Holokaust postaje daleka uspomena – rekao je izraelski ambasador pri UN Gilad Erdan u Skupštini i pozvao na podršku rezoluciji.

Amabasador Erdan, unuk preživelih Holokausta, poručio je da je rezolucija obaveza da se osigura da se iskrivljavanje i poricanje holokausta „više neće tolerisati“.

Istakao je da platforme društvenih medija, kao što su Fejsbuk, Tviter i Jutjub, šire „pandemiju izobličenja i laži“ o holokaustu.

Kako se navodi, rezolucijom se naglašava da je sećanje „ključna komponenta za sprečavanje daljih akata genocida“.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter