Izvor: Novosti
14.06.2022 u 19:49
0

UNUK SLAVNOG ŠARL DE GOLA PODRŽAO RUSE: Amerikanci hoće da podele i oslabe Evropu!

Sankcije SAD protiv Ruske Federacije izazvale su duboku ekonomsku krizu u Evropi i slabe Evropljane u korist Amerikanaca, izjavio je danas Pjer de Gol, unuk prvog predsednika Pete francuske republike Šarla de Gola.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

– Svi danas prepoznaju odgovornost Sjedinjenih Država u aktuelnom sukobu, kobnu ulogu NATO-a, koji se stalno širi, i nepromišljenu politiku ukrajinske vlade. Ukrajinske vlasti, podstaknute lepim obećanjima i američkim i evropskim iluzijama, vodile su pogrešnu politiku prema ruskojezičnim stanovnicima Donbasa, pogoršavajući diskriminaciju, pljačku i bombardovanje – rekao je de Gol na prijemu povodom Dana Rusije u ruskoj ambasadi u Parizu.

Kako je istakao, Zapad je dozvolio Vladimiru Zelenskom i „njegovim oligarsima i neonacističkim vojnim grupama da upadnu u spiralu rata“, piše RIA Novosti.

On smatra da Amerikanci žele da izazovu novu konfrontaciju Istoka i Zapada, čija je jedina svrha da oslabe i podele Evropu, kao i da joj nametnu svoje direktive, ekonomiju i sistem.

– Sankcije su neefikasne, one samo slabe Evropljane i druge narode sveta, izazivajući duboku, sistemsku i produženu ekonomsku krizu koja već pogađa sve nas – od cene hleba do cene goriva, kao i nestašice hrane, sirovina i industrijskih metala. Amerikanci slabe Evropljane radi sopstvene koristi. Da li smo zaboravili da su u proteklih sto godina sve velike finansijske krize počele u Sjedinjenim Državama – rekao je unuk francuskog generala.

Ranije je Evropska unija objavila šesti paket sankcija Rusiji. NJime je, između ostalog, predviđeno i postepeno uvođenje embarga na uvoz nafte iz Ruske Federacije. Zabrana će uticati samo na isporuke morem, a nafta koja dolazi naftovodom Družba ne podleže ograničenjima. Takođe, šesti paket evropskih sankcija predviđa isključenje Sberbanke, Roselhozbanke i Moskovske kreditne banke iz SVIFT sistema.

Ruski predsednik Vladimir Putin ranije je izjavio da je politika obuzdavanja i slabljenja Rusije dugoročna strategija Zapada, i da su sankcije zadale ozbiljan udarac celokupnoj globalnoj ekonomiji.

ZAMIR KABULOV PORUČUJE: „Putin je odobrio slanje žitarica Avganistanu“! Evo od čega će zavisiti količina!

Prema njegovim rečima, glavni cilj Zapada je da pogorša živote miliona ljudi. Putin je takođe rekao da su Sjedinjene Države i Evropska unija faktički prekršile svoje obaveze prema Rusiji, zamrznuvši njene devizne rezerve. On je dodao da aktuelna dešavanja znače kraj globalne dominacije Zapada u politici i u ekonomiji.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter