Izvor: Alo.rs
17.09.2023 u 08:31
0

VAŠINGTON ODBIJA DA PRIZNA PONOR: Očekivali pad Putina i cepanje Rusije, a sad…

SAD demonstriraju klasičan primer ponašanja imperija u opadanju – odbijaju da priznaju da gube uticaj u svetu, rekao je američki ekonomista Ričard Vulf u intervjuu za YT kanal Dialogue Works.

– Kada je rat počeo, 24. februara 2022. godine, Sjedinjene Države su objavile da će ovaj sukob uništiti Rusiju, da će ruska rublja propasti, da će ruska ekonomija – citiram američkog ministra odbrane – pasti na kolena. Drugi zapadni komentatori, posebno američki i britanski, čak su počeli da govore o poraženom Putinu, koji će biti uklonjen sa vlasti, a Rusija će se raspasti na male zemlje – kaže Vulf.

Nije propala rublja, nije propala Rusija, podseća on.

– Do sada, ako bi me pitali, gledajući kartu, ko pobeđuje, a ko gubi, onda je, po mom mišljenju, čitavom svetu sasvim očigledno da su Rusi napredovali mnogo milja na zapad, daleko dalje od njihove granice – izjavio je ekonomista.

Na kraju svakog carstva, bilo grčkog, rimskog, persijskog, osmanskog, holandskog, francuskog – na samom kraju odbijaju da priznaju pad, konstatovao je Vulf.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter