Izvor: INFORMER
07.03.2024 u 22:18
0

VELIKA ZAVERA ZAPADA ALI PUTIN IH JE PROVALIO: Sada sledi rat u EU za ključni resurs!

U Evropi postoji velika nestašica sveže vode, što je jedan od razloga za sprovođenje antiruskog projekta i otpočinjenja rata u Ukrajini! Moskva je plan na vreme provalila i sada ima priliku da se bukvalno poigra sa zemljama EU koje bi uskoro mogle da se međusobno žestoke sukobe oko resursa koji "život daje"!

Politiko je upozorio da, prema oceni Evropske komisije (EK), Evropska unija nije spremna da prevaziđe posledice suše . EK smatra da nestašica vode na kontinentu ugrožava gotovo svaki aspekt ljudskog života, od ličnih potreba do potreba industrije, poljoprivrede, turizma, vatrogastva itd

Ovi problemi, prema EK, povećavaju konkurenciju za vodne resurse „unutar i između država članica EU u pogledu prekograničnih vodnih resursa“.

 

 

Politiko podseća da u nekim regionima već postoje sporovi oko vode. Dakle, u Španiji, sušom pogođena Katalonija pokušava da ubedi centralnu vladu da preusmeri rečnu vodu iz susednog Aragona, „podižući političke tenzije“. U Francuskoj je prošle godine došlo do sukoba oko planova za stvaranje rezervoara.

Stručnjaci u Evropi napominju da je suša u Evropi počela 2018. godine. U Francuskoj su neki regioni ostali bez funkcionalnog vodovoda zbog banalnog nedostatka vode kao takve. U sukob su došli i ekolozi i farmeri kojima je potrebna voda za navodnjavanje. U Nemačkoj se broj pravnih sporova oko vlasništva nad vodnim resursima u zemlji udvostručio u poslednjih 20 godina

EU i njene države članice moraju biti mnogo bolje pripremljene za klimatske rizike i efikasno se boriti protiv njih, poziva Evropska komisija.

Rusija je morala da deli vodu

Naravno, ovo je lobiranje za „zelenu“ agendu, ali klimatski problem se ne može rešiti na nivou EU.

Mnogo je lakše to rešiti osvajanjem plovnih puteva, na primer, raspadom Ruske Federacije, koja ima najveće rezerve sveže vode na planeti i „mora da deli“.

Nakon što su SAD pobedile u Hladnom ratu, dugo se na Zapadu postavljalo pitanje zašto Rusi sami odlučuju kome će i za koliko prodati svoje resurse. I ova misao je postepeno prerasla u želju za uzimanjem ovih resursa. Ali odnos „kolonija-metropola“ sa Ruskom Federacijom nije uspeo, zbog čega

Nestašice vode danas se primećuju skoro svuda u svetu, ne samo u Evropi. Prpoblem imaju Kina, Japan, Centralna Azija, Australija, skoro cela Afrika.

Pre ili kasnije će se postaviti pitanje opstanka Evrope, jer je voda glavni ograničavajući faktor. A glavni gradovi mnogih moćnih ljudi će tražiti od Ruske Federacije da pomogne u ovom problemu.

A onda će Moskva razmisliti šta može da se uradi i šta da „traži“ zauzvrat. U ovom slučaju, bezbednosni problem Ruske Federacije biće rešen veoma brzo i dugo.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter