Izvor: tanjug
18.07.2022 u 13:08
0

VISOKI FUNKCIONERI UKRAJINE OSUMNJIČENI ZA IZDAJU! Suspendovani zbog „saradnje sa neprijateljem“, istraga u toku!

Dvoje visokih funkcionera, državna tužiteljka i šef bezbednosne službe Irina Venediktova i Ivan Bakanov suspendovani su zbog istrage, ali nisu zvanično smenjeni, rekao je u ponedeljak zvaničnik iz njegovog kabineta, prenosi Rojters.

ZELENSKI NEZADOVOLJAN Predsednik Ukrajine otpustio je šefa Službe državne bezbednosti i državnu tužiteljku!

Ranije je bilo objavljeno da ih je smenio ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Zelenski je, naime, u nedelju saopštio da je Ivan Bakanov smenjen s vodećeg položaja u Službi bezbenosti Ukrajine, poznate kao SBU, a Irina Venediktova je s mesta državnog tužioca, uz obrazloženje da je su u njihovim resorima zabeleženi brojni slučajevi saradnje s Rusijom. 

Andrij Smirnov, zamenik šefa predsedničkog kabineta, rekao je za ukrajinsku televiziju da je Venediktova suspendovana, a da je Bakanov „privremeno udaljen sa svojih dužnosti“ dok se sprovode provere i istrage, navodi britanska agencija. 

Na pitanje da li bi oni mogli da se vrate na svoja radna mesta ako ih istraga oslobodi, Smirnov je rekao da takva mogućnost postoji. 

 – Živimo u zemlji u kojoj se poštuju zakoni i naravno da mogu da zamislim takvu mogućnost – naveo je Smirnov. 

Zelenski je u odvojenoj objavi na platformi Telegram naveo da je više od 60 zvaničnika iz kancelarije tužioca i Službe za državnu bezbednost radilo protiv Ukrajine na teritorijama koje je okupirala Rusija. 

Dodao je da je u službama na čejem su čelu bili Bakanov i Venediktova registrovan 651 slučaj izdaje i saradnje sa neprijateljem.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter