Izvor: Tanjug
06.09.2021 u 16:24
0

VOJNI UDAR U GVINEJI: Zvaničnicima vlade zabranjen izlazak iz zemlje

 Zvaničnicima gvinejske vlade je do daljeg zabranjen izlazak iz zemlje, a policijski čas koji je bio na snazi u nekim oblastima je ukinut, rekao je danas pukovnik vojne jedinice koja je svrgnula predsednika Alfa Kondea, Mamadi Dumboja.

Dumboja je na skupu sa ministrima, među kojima su bili i premijer i najviši vladini zvaničnici, rekao da će svi morati da vrate svoja službena vozila. 

PROČITAJTE JOŠ: Na granici Poljske i Belorusije teški uslovi za migrante

Preuzimanje vlasti u Gvineji, zemljisa najvećim svetskim rezervama boksita, povisilo je cene aluminijuma zbog straha od prekida snabdevanja na tržištu.

Saobraćaj u zemlji je obnovljen, a neke prodavnice su ponovo otvorene oko glavnog okruga Kalum u Konakriju, koji je u nedelju tokom celog dana bio poprište pucnjave dok su se specijalne svage borile sa vojnicima lojalnim Kondeu.

PROČITAJTE JOŠ: STARI ĆE OPET KUCATI! Kazaljke vraćene na sat Big-Bena, uskoro kraj restauracije

Dumboja je na televiziji rekao da su kopnene i vazdušne granice takođe ponovo otvorene.

Iako je rudno bogatstvo podstaklo ekonomski rast tokom Kondeove vlasti, mali broj građana je imao od toga korist.

PROČITAJTE JOŠ: IMUNIZACIJA U AUSTRIJI: Prvi put manje od 2.000 datih doza vakcina

Uprkos policijskom času koji je trajao preko noći, sedište predsedničke garde Kondea je opljačkano.

Viđeni su ljudi kako odatle beže noseći u rukama vreće pirinča, konzerve ulja, klima uređaje i dušeke. 

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter