Izvor: Sputnjik
17.11.2022 u 09:17
0

ZELENSKI POTVRDIO: Sporazum o žitu produžen za 120 dana!

Ministar infrastrukture Ukrajine Aleksandar Kubrjakov je izjavio da će prehrambeni sporazum biti produžen za 120 dana.

– Inicijativa za bezbedan transport prehrambenih proizvoda putem Azovskom mora je produžena za 120 dana. Odluka je upravo doneta u Istanbulu. Garancije za sprovođenje inicijative ostale su Ujedinjene nacije i Turska – napisao je on na društvenim mrežama.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Ovo je potvrdio i predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski.

– Sporazum o žitu je produžen za 120 dana. Ukrajina je zajedno sa (generalnim sekretarom UN) Antoniom Guterešom i (turskim predsednikom) Tajipom Erdoganom donela ključnu odluku o globalnoj borbi protiv krize hrane. Čekamo zvanično saopštenje od partnera – UN i Turske – napisao je Zelenski na Tviteru.

Kako navodi izvor za medije, pregovori su i dalje u toku.

SAD SE GRČEVITO BORI ZA SVOJU ODABRANU STRANU I STVARA NOVE PROVOKACIJE: „Ukrajina neće odstupiti, ona je bila slobodna i to želi da ostane!“

Rusija je 30. oktobra objavila da obustavlja učešće u izvozu proizvoda iz ukrajinskih luka nakon terorističkog napada Kijeva na brodove Crnomorske flote i civilne brodove u vodama kod Sevastopolja. Kasnije je Ministarstvo odbrane Rusije objavilo da Moskva obnavlja učešće u „sporazumu o žitu“, na osnovu garancija Kijeva da neće koristiti humanitarne koridore za vojne ciljeve.

Predsednik Rusije Vladimir Putin je u septembru rekao da Zapad izvozi veliku količinu ukrajinskog žita u svoje zemlje, a ne u afričke zemlje.

Prehrambeni sporazum potpisan je 22. jula u Istanbulu, a ističe 19. novembra. Paket dokumenata predviđa ukidanje ograničenja izvoza ruskih poljoprivrednih proizvoda i đubriva na svetska tržišta, a takođe određuje algoritam za bezbedan izlazak komercijalnih brodova iz crnomorskih luka pod kontrolom Ukrajine duž posebno otvorenih humanitarnih pomorskih koridora.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter